Tallinna loomaaia kääbusjõehobu sai 40-aastaseks

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kääbusjõehobu Holger.
Kääbusjõehobu Holger. Foto: Inari Leiman / Tallinna loomaaed

Tallinna loomaaia kääbusjõehobul Holgeril täitub täna 40. Eluaasta, loomaaed ootab kõiki huvilisi jõehobule õnne soovima.

Loomaaed tuletab meelde, et kääbusjõuhobusid toita on rangelt keelatud.

Tallinna loomaaias on viimastel nädalatel mitu liiki saanud endale järglased. Talled on sündinud buhhaara uriaalidel, lumelambal, kubani tuuridel ja tadžiki markuuridel. Faasanitibude koorumise avasid valgekõht- ja valgeselg-faasanid. Kaljukotkaste pesitsemine kaameraga varustatud pesas aga ebaõnnestus – mõlemad munad olid viljastamata.

Esmaspäeval vaatasid loomaaiatöötajad taas üle amuuri leopardi kutsikad. Ema Darla järel käivad nad juba tagaaedikus ilma uudistamas, kuid rahva ette pääsevad alles juulikuus pärast teistkordset vaktsineerimist.

Möödunud reedel jõudis lõpule kulaanide vahetus. Bratislava loomaaeda sõidutatud täku asemel jõudis Tallinna sealne kulaanitäkk Prahh. Neljapäeval asus Kaunase loomaaia poole teele noor rookassipaar.

Nagu eelmisel suvel nii ka nüüd võib loomaaias vonklemas näha nastikuid, pea tagakülgedel paiknevate kollakate laikudega madusid, keda peljata pole küll tarvis – inimese vaateväljast püüab nastik kiiresti rohu sisse kaduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles