Tallinn hakkab ühistranspordi liinivõrgustikku kaasajastama

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna uued bussid. Illustratiivne foto.
Tallinna uued bussid. Illustratiivne foto. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavalitsus on jõudnud arusaamisele, et ühissõidukite liine on vaja kaasajastada, sest linn on muutunud ja elanikud sõidavad teisi marsruute pidi, kui aastakümneid tagasi.

Transpordiamet uurib koos tehnikaülikooliga, mil määral ja kuidas uuendada praegust ühistranspordiliiklust.

«Töö peaks andma hinnangu Tallinna praegusele ühistranspordi võrgule ning esitama ettepanekud, kuidas sõitjate nõudlusest lähtuvalt tuleks seda muuta või uuendada,» ütles transpordiameti juhataja Andres Harjo ajalehele Pealinn. «Töö valmib järgmise aasta esimeses pooles.»

Järjest enam arvestab linn Ülemiste ühistransporditerminali loomist, mis peaks asuma endise lihakombinaadi alale. Terminal peaks tulevikus omavahel siduma Rail Baltica, sõidud lennujaama, kesklinna trammiliikluse ning maakonna- ja kaugliinid.

Ühissõidukite liine on vaja kaasajastada, sest tööstus on kolinud kesklinnast linnaserva. Samuti on linn laienenud ja linna ääred on järjest tihedama asustusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles