Soome-ugri rahvaste hääled kajavad vanalinna päevadel

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanalinna päevad 2013 avas meeleolukas ja kirju rongkäik laste, tsirkusetegelaste ja korstnapühkijatega.
Vanalinna päevad 2013 avas meeleolukas ja kirju rongkäik laste, tsirkusetegelaste ja korstnapühkijatega. Foto: Jelena Rudi

Eestis tegutsevate soome-ugri rahvaste seltside folklooriansamblid ja Venemaalt saabunud mokša ansambel Bajaravanja esinevad Vanalinnapäevadel mitmel kontserdil.

25. mail kell 12 algab Bastioni aias (Viru tn 23) Eestimaa Rahvuste Ühenduse programm, Tallinna Mari Seltsi lauluansambel, Udmurdi Ühingu Ošmes ansambel Kilejne, Seto lauluselts Siidisõsarõ ja Eesti Mordva Seltsi folklooriansambel Vastoma.

Kell 17 annab eraldi kontserdi liivi folklooriansambel Kāndla ning A. H. Tammsaare teater toob lavale liivi muinasjuttudel põhineva lavastuse.

26. mail kell 16 esineb liivi folklooriansambel Kāndla Raekoja paltsil.

31. mail kell 12-18 on Vabaduse väljakul Maailmapäeval avatud MTÜ Fenno-Ugria Asutuse telk, mille teemaks on sedapuhku «Eestis elavad soome-ugri rahvad». Võimalik on tutvuda asutuse tegevusega, Eestis tegutsevate soome-ugri seltsidega ja soome-ugri rahvastega üldisemalt.

31. mail kell 16-18 esinevad Bastioni aias (Viru 23) Eestimaa Soome-Ugri Rahvuste Ühenduse kontserdil Tallinna Ingerisoomlaste Seltsi laulurühm Kanerva ja tantsurüm Kataja, ersa-mokša ansambel Kilejne, seto lauluselts Hõpõhõim, Tartu Marilaste Liidu ansambel Mari Kumõl ja mokšade külalisansambel Bajaravanja.

31. mai kell 18 astub Kuldjala tornis (Gümnaasiumi tänav 1a) üles Kuldjala lauluselts programmiga «Avatkaa viroo veräjäd». Kõlavad vanad ja uued head eesti laulud, publik saab osa ka seltsi reisimeenutustest läänemeresoome rahvaste pidupäevadele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles