Näitus "Soome lahe (l)ainel"

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

12. maist 31. augustini 2014 saab Loodusmuuseumi näitusesaalides tutvuda näitusega "Soome lahe (l)ainel", mis on pühendatud rahvusvahelisele Soome lahe aastale. 

Näitusel saad ülevaate Soome lahe keskkonnaseisundist minevikus ja tänapäeval, selle kultuuriloost ning elukeskkonnast. Muuseumi saalides välja pandud postrid tutvustavad Soome lahe unikaalsust ja haavatavust, sh võõrliike, eutrofeerumist ja meretransporti.Hiiglaslik fotokollaaž annab aimu märkimisväärsetest saavutustest Soome lahe elu-olu parandamisel. Samuti saad ülevaate Soome lahe valgalast, merelindudest ja kaladest.Mereelustikuga saad tutvuda nii selleks loodud mängude kaudu kui ka uurides kalamulaaže ja topiseid. Lisaks on mikroskoopide abil võimalik süüvida mere mikromaailma.Väikeses näitusesaalis võid tunda end nagu mere ääres - seal on võimalik teada saada, kuidas on tekkinud ja randa jõudnud kõik see, mida võime mere äärest leida. Samuti saad kuulata vaheldumisi loodus- ja sadamahääli.Lisaks saad välja uurida, kuidas Sinu igapäevaelus tehtavad valikud mõjutavad Soome lahte ja keskkonda tervikuna.

2014. aasta on keskkonnavaldkonnas pühendatud Soome lahele, et teha ühiseid jõupingutusi mereseisundi parandamiseks. Näitus valmib Eesti, Soome ja Venemaa keskkonnaorganisatsioonide koostöös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles