Jan Marti programmiga ''Ona krasiva...''/ Ян Марти с программой ''Она красива...''

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
29. oktoobril Vene Kultuurikeskuses

Esmakordselt Tallinnas !
“Aasta šansoon” (Шансон года) laureaat !
Jan Marti programmiga “Kaunis neiu!” (Она красива)


Tarvitseb Jan Martil vaid lavale astuda ja lauluga alustada, kui kuulajad satuvad kohe selle andeka muusiku võlu kütke. Laulja piire ületav temperament, jäljendamatu kirglikkus ja kaheldamatu anne ei jäta  kedagi ükskõikseks.


Itaallase ja vene mustlanna pojana tõusis tulise temperamendiga varustatud Jan Marti  hiljuti prestiižseima Venemaa laulukonkursi Aasta šansoon laureaadiks, temalt ilmus album „Armastuse 15 tahku” („15 граней любви”) ja laulja alustas ka oma koostööd ühe Venemaa edukama produtsendi Viktor Drobõšiga. Üks Jan Marti viimastest edulugudest - „Kaunis neiu” püsib pidevalt suuremate Vene raadiojaamades esitatavate lemmiklugude esiridades. Lisaks kuuluvad sinna Jan Marti „Leenake”, „Sinine õhtu”, „Ma armastan sind” - mida kontsertidel laulab koos Janiga terve saal. 



Jan Martile on omane just see salapärane karismaatilisus, mida tänapäeval omistatakse paljudele, kuid mis siiski saadab vaid väheseid väljavalituid. Jan Marti pisut kähedavõitu hääl jõuab iga kuulaja salajasematessegi hingesoppidesse ja süütab seal tõelise leegi.



Jani esimeseks suursaavutuseks võib lugeda võitu konkursil Jalta-Moskva-Transiit (Ялта-Москва-Транзит). Tõeline tunnustus saabus aga siis, kui tema laulu „Just sellest ajast alates” („С тех самых пор”) kuulis juhuslikult Alla Pugatšova, kellel on anne ära tunda iga ebatavaline ja andekas laulja. Lauljanna siiras tugi aitas Janil tõusta ühe hetkega mitme astme võrra Venemaa pop-muusika Olümposel.



29. oktoobril võlub Vene Kultuurikeskuse saalis Tallinna publikut Jan Marti oma ebatavaliselt kirgliku, ühtaegu õrna ja temperamentse häälega, millega ta esitab imekauneid laule armastusest - sellisest, millel ei tulegi lõppu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles