Tallinnas toetab Keskerakonda kolmandik valijatest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna valimisreklaam Lasnamäel
Keskerakonna valimisreklaam Lasnamäel Foto: SCANPIX

BNSi tellitud TNS Emori uuringu kohaselt hoiab Tallinnas populaarseima partei kohta Keskerakond, keda toetas esimesel poolaastal kolmandik valijatest.

Tallinnas võimul oleva Keskerakonna populaarsus on viimasel ajal siiski veidi langenud: kui tänavu esimesel poolaastal toetas erakonda keskmiselt 33 protsenti inimestest, siis mullu oli parteil keskmiselt 38 protsenti toetajaid.

Tallinnas opositsioonis olevate Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) toetus on mulluse keskmisega võrreldes paari protsendipunkti võrra tõusnud.

Reformierakonda toetas esimesel poolaastal 26 ja IRLi 19 protsenti, samas kui eelmisel aastal oli neil Tallinnas vastavalt 23- ja 17-protsendiline toetus.

Keskerakonnaga koalitsiooni kuuluvat Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda pooldas aasta esimesel poolel keskmiselt 11, volikogus esindamata rohelisi viis ja Rahvaliitu kaks protsenti küsitletutest. Mullu toetas neid parteisid Tallinnas keskmiselt vastavalt 12, kuus ja üks protsent valijaid.

Kogu Eestis hoiab erakondade reitingu edetabelis kindlalt esimest kohta Reformierakond, keda toetas juunis 35 protsenti vastanuist. Keskerakonda pooldas 26, IRLi 16, sotsiaaldemokraate 11, rohelisi kuus ning Rahvaliitu neli protsenti. Poole aasta keskmine toetusprotsent on Reformierakonnal 34, Keskerakonnal 26, IRLil 17, sotsiaaldemokraatidel 12, rohelistel kuus ja Rahvaliidul kolm.

Erakondade igakuise populaarsusuuringu käigus küsitles TNS Emor 26. maist 16. juunini 801 valimisealist kodanikku. Neid vastanuid, kes ei osanud eelistada ühtki parteid, oli 32 protsenti. Viimaseid erakondade toetusprotsentides ei arvestata.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles