Fotod: Raekoja platsile kerkib enneolematu lava

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vanalinna päevade ettevalmistused hakkavad lõpule jõudma, praegu kerkib Raekoja platsile avaetenduse lava.


Seekordne avaetendus on ennenägematult vaatemänguline – traditsioonilise Raekoja platsi pealava ees on väiksem ümmargune lava, mille kohale püstitatakse ligi viiekorruselise maja kõrgune teraskonstruktsioon, millel hakkavad juba ülehomme õhtul trikitama õhuakrobaadid, teatas Kesklinna valitsus.

Avaetendus «Linna loomine» on julge põimik klassikalistest ja modernistlikest elementidest, kus laval on näitlejad, tantsijad ning õhuakrobaadid. Helilisi efekte loob esmakordselt Raekoja platsile paigutatav kinodest tuttav surround helisüsteem, ei puudu ka tule- ja püroefektid. Nii jutustatakse linna loomise lugu – inimkonna ajalugu esimestest inimestest tänapäevani.

Suurejoonelises kontsertetenduses kohtuvad armastus ja surm, raha ja võim, sõda ning lootus. See on tempokas ja hullumeelne teekond läbi aja ja ruumi, kandes endas vahepeatuseid inimkonna tekkimisest tallinlaste tänapäevani välja.

«Mul on hea meel, et tänapäevase tehnika ning professionaalide abil saame pakkuda avaetendusega oma linnakodanikele ning vanalinna päevade külalistele mälestusväärse elamuse,» ütles Kesklinna vanem Mihhail Korb.

Etenduse lavastas Mart Koldits, originaalmuusika autor on Hendrik Kaljujärv. Solist on Ott Lepland bändiga, eriefektide eest vastutab OÜ Trikimeister.

Vanalinna päevade avaetendust «Linna loomine» mängitakse laupäeval, 24. mail algusega kell 20 Raekoja platsil. Pärast seda teraskonstruktsioonid ja ümmargune lava demonteeritakse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles