Fotod ja video: milline on Viimsi uus kinokeskus ja palju maksab kinopilet?

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval algab viimsilaste ajaarvamises uus etapp - avatakse uhke nelja kinosaaliga meelelahutuskeskus, mis on istmete-, heli- ja pildikvaliteeti ning mitmeid filmivaataja elamust võimendavaid eriefekte silmaspidades üks parimaid Eestis.

Viimsi SPA tegevjuht Andres Tiik ütles videointervjuus Tallinncityle, et algselt oli kavas rajada keskus vaid kahe kinosaaliga. «Üsna ruttu sai selgeks, et oleme suutelised teenindama rohkem ning täna on keskuses neli saali, 3D ning ka 5D.»

Spa laiendus meelelahutuskeskuse näol on Tiigi hinnangul kahtlemata kasulik kogu hoonekompleksile tervikuna. «See pole ehitatud mõeldes vaid kohalikule elanikule. Meie igapäevaelu on näidanud seda, et spa-klientidele meeldib, et ühe katuse all on palju erinevaid teenuseid.»

Viimsi kino Tallinnas asuvatega konkureerida ei kavatse. Eesmärk on pakkuda kvaliteetset alternatiivi, mis senitoimivatest naaberomavalitsuses oma väiksuse, kuid laia teenuste valikuga eristuks.

Kinos avatud lastehoid ja lastekeskuski ei jää senistesse piiridesse. Avatud hooneosa oli vaid esimene etapp, millele on oodata järge. «Tahame veelgi laiendada lastekeskust, kuhu soovime järgmiseks aastaks tuua planetaariumi ja interaktiivse kosmose expo,» avaldas Tiik eelseisvad plaanid.

Tiigi sõnul võib Viimsi kino õnneks pidada ajastust. «Meie õnneks on see, et hoone pole ehitatud kümme aastat tagasi ja seetõttu võin veendunult öelda, et siin on kasutusel Eesti kõige kaasaegsem kinotehnoloogia.»

Viimsi Kino juht Rein Palosaar lisab, et uue kino tõmbenumber on heli- ja projektsioonitehnika. «Sony 4K tipptehnoloogia pakub rohkem värve ning neli korda teravamat pilti kui täna meie kinodes linastuvad 2K resolutsiooniga filmid.»

Suurimasse saali on paigaldatud Baltikumis ainulaadne Auro 11.1 helisüsteem, mis loob eriefektidest tunduvalt mitmekesisema ruumilise helipildi kui siinsetes kinodes praegu kasutusel olevad 5.1 surround-süsteemid. Teistes Viimsi Kino saalides on 7.1 helisüsteem.

Lisaks toob Viimsi esmakordselt Eestisse Sony 3D-tehnoloogia, mida saab nautida kergete ja mugavate 3D-prillidega. Pisematele lastele on mõeldud väikesed prillid. «Kõikidele 3D-seanssidele tuleb esmakordsel kinokülastusel soetada 80 sendi eest isiklikud 3D-prillid, mida saab järgmisel korral uuesti kasutada,» lisab Rein Palosaar.

Üks saal varustatakse ka 5D-elamuskino tehnoloogiaga, mis lisab ekraanil olevale 3D-pildile veel mitmeid eriefekte: eri suundades liikuvad istmed, vibratsioon, veepritsmed jne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles