Päästjad kustutasid jaaniajal heinaküüni ja lõkkeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süttinud heinaküüni kustutamiseks läks päästjatel 12 tundi.
Süttinud heinaküüni kustutamiseks läks päästjatel 12 tundi. Foto: Peeter Langovits

Teisipäeva hommikust reede hommikuni kutsuti Tallinnas ja Harjumaal päästjaid välja 67 korral, teatas Põhja-Eesti päästekeskus.

Jaanilaupäeval oli Harjumaal kaks suuremat põlengut - kell 12.51 teatati heinaküüni süttimisest Padise vallas Pae külas. Selle põlengu kustutamiseks kulus kaksteist tundi.

Kell 15.11 teatatud tulekahjus Keilas, Heina tänaval asuvas kahekordses mahajäetud kivihoones põles põrandal olev praht umbes kümne ruutmeetri ulatuses. Põlengu ajal oli hoones kaheksa kodututut inimest. Üks neist sai ka põletushaavu ning anti üle kiirabile.

Jaanipäeva varahommikul kell 3.13 teatati bussipeatuse põlengust Maardus, pärastlõunal aga põlesid Riisipere alevikust neli kilomeetrit Haapsalu poole liiprid.

Tallinnas teatati 12 põlengust. Põlesid prügikastid, üks prügikonteiner, tühermaal olev praht ja kummid. Reede õhtu poole üheteistkümne ajal kustutati Telliskivi tänaval asuva maja
taga parklas asuv madrats. Madratsil maganud mees arstiabi ei vajanud.

Jaaniajal kutsuti Harjumaal päästjad kaheksal korral välja ka liiga suurte lõkete või mitmest korraga põlevast lõkkest kerkinud suitsu pärast. Kahel juhul arvas häirekeskusesse helistaja, et tegemist on metsapõlenguga. Tallinnas tehti väljakutseid lõkete pärast 10 korral.

Ekslikke väljakutseid tehti paraku samuti. Wismari tänaval asuva kahekordse puumaja teiselt korruselt nähti tõusmas suitsu, kuid päästjad põlengut ei leidnud. Teisel juhul teatati, et Rävala tänaval langeb maja katuselt kive. Kohale jõudnud päästjatele ütles kutsuja, et ta reageeris pisut üle.

Veel teatati kohe-kohe teele langevast puust Lauluväljaku ligiduses. Sellist puud aga päästjad ei leidnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles