Kross: Tallinna lisaeelarve on propagandamaiguline

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu istung.
Tallinna linnavolikogu istung. Foto: Liis Treimann

Tallinna Linnavolikogu IRLi fraktsiooni esimehe Eerik-Niiles Krossi sõnul on linn koostanud propagandamaigulise lisaeelarve, millega süstitakse raha eelkõige loosunglikesse ettevõtmistesse, jättes tegelikud vajadused unarusse.

«Lisaeelarvet kiites nimetas linnapea põhilisteks muutusteks lasteasutuste õpetajate palgatõusu ja Tallinna Filharmoonia orkestrantide töötasu tõstmise, lisades veel Tondiraba spordikeskuse ja Lasnamäe sauna avamise. Kõik see on kübe tegelikest kuludest. Savisaarel läks meelest mainida, kuhu eelarvesse lisandunud raha tegelikult läheb,» tõdes Kross.

«Lisaeelarves on ette nähtud ühistranspordile kuluvaid vahendeid 4,1 miljonit eurot,» ütles Kross. «9,4 miljonist kulutustest, mis kokku kavas on, moodustab see peaaegu poole. Lasteaiaõpetajate ja orkestrantide kahtlemata vajalikule palgatõusule jääb samast eelarvest kõigest 2 protsenti.»

«300 000 eurot maksab linn otse Elronile, nn tasuta rongisõidu eest,» tõi Kross välja. «Seega on aasta alguses sinna arvestatud sama suur summa esimese viie kuuga juba otsa saanud.»

«„Keskerakonna propagandat tootev Tallinna Televisioon, mis saab sel aastal niigi üle kolme miljoni euro maksumaksja raha, väärib linnaisade arvates veel 200 000 eurost rahasüsti,» tõdes Kross. «Kahjuks ei meenunud seegi asjaolu linnapeale, kui ta eelarvet kommenteeris.»

«Investeeringute real seisab teede ja tänavate valdkonna taga üle kolme miljoni euro. Kuid sellest ei ole sentigi linna raha – Kalaranna tee rekonstrueerimise maksab kinni Riigi Kinnisvara AS, Ehitajate tee eest tasub Maxima Eesti OÜ,» ütles volinik.

«Oma osa saab ka vastavatud LiPo,» nentis Kross. «313 000 eurole, mis määrati munitsipaalpoele aasta alguses vastu võetud eelarves, on nüüd lisatud veel 170 000 eurot, mis on ette nähtud sealsetele töötajatele ruumide ehitamiseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles