Kümnendik linnaametnikke koondatakse, ülejäänud saavad palka juurde

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna abilinnapea Taavi Aas.
Tallinna abilinnapea Taavi Aas. Foto: Toomas Huik

Tänaseks on peaaegu lõpule jõudnud linnavalitsuses möödunud aasta lõpul vastu võetud otsuse elluviimine, mille kohaselt vähendatakse linna töötajate arvu umbes kümne protsendi võrra, sealt vabaneva rahaga aga tõstetakse alles jäävate töötajate palku.


«Möödunud aastal võtsime vastu otsuse, et tuleks üle vaadata linnaametite, linnaosavalitsuste ja linnakantselei koosseisud. See on ka loogiline, sest viimane suurem ülevaatamine oli 2000. aastate algul,» rääkis abilinnapea Taavi Aas linnavalitsuse pressikonverentsil.

Nüüd on vastav komisjon oma tööd peaaegu viis kuud teinud ja sisuliselt tööga lõpule jõudnud. «Ma loodan, et viimased koosseisumuudatused jõuavad järgmisele linnavalitsuse istungile. Põhimõtteliselt me võime öelda, et kümme protsenti on linnas koosseise vähendatud. Oli 1579 töötajat ja nende arv väheneb 158 võrra. Kuna koosseisud vähenevad kümme protsenti, siis me näeme võimalust vaadata üle töö tasustamise alused ja suurendada ametite, linnaosavalitsuste ja linnakantselei töötasufondi 7,8-8 protsenti,» rääkis Aas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles