Rocca al Mare muuseumis peeti jaanikut vanade kommete järgi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaõhumuuseum palub jaanitulelised igal aastal mere äärde päikeseloojangut imetlema. Lisaks saavad pidulised aimu, kuidas ammustel aegadel jaaniõhtut veedeti..
Vabaõhumuuseum palub jaanitulelised igal aastal mere äärde päikeseloojangut imetlema. Lisaks saavad pidulised aimu, kuidas ammustel aegadel jaaniõhtut veedeti.. Foto: Peeter Langovits.

Täna öösel tähistati üle Eesti jaanipidustusi, pealinnas põlesid uhkemad lõkked Rocca al Mare vabaõhumuuseumis, Nõmme spordikeskuses ja Stroomi rannas.

Rocca al Mare vabaõhumuuseumis peeti jaanituld vanade eestlaste traditsioonide järgi, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Nõmmel üle mitme aasta süüdatud jaanituli pakkus hoopis teistlaadi kogemust - seda saatis uhke trummishow.

«Tulime siia Nõmmele, sest hommikul peab olema varakult tööl ja tänu sellele ei saanud planeerida äraminekut kuskile maale või nii. Ja mina kuulsin, et see on Tallinna kõige suurem jaanituli siin,» arutlesid Karin ja Siim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles