Tallinn kulutab Balti keti näitusele 30 000 eurot

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti keti 20 aastapäevale pühendatud üritus Komandandi aias, kus läideti vabaduse tuli ning läkitati mootorratturitega Läti poole teele Toompeal lehvinud Eesti lipp.
Balti keti 20 aastapäevale pühendatud üritus Komandandi aias, kus läideti vabaduse tuli ning läkitati mootorratturitega Läti poole teele Toompeal lehvinud Eesti lipp. Foto: Mihkel Maripuu

Linnavalitsus eraldas tänasel istungil reservfondist Kesklinna valitsusele 30 000 eurot Balti keti 25. aastapäeva tähistava rändnäituse korraldamise kulude katteks.


Balti keti 25. aastapäeva tähistamiseks korraldab Kesklinna valitsus rändnäituse, mis kannab nime «Kes on Su kõrval?». Balti ketis 23. augustil 1989, mis kulges läbi kolme Baltimaa, seisis üksteise kõrval ühise eesmärgi nimel ligikaudu kaks miljonit inimest.

Rändnäituse eesmärk on tähistada ajaloo suursündmust paikades, mida Balti kett läbis ja meenutada inimketti «Balti tee» nendele, kes seal osalesid. Teisalt annab näitus võimaluse nooremale generatsioonile tutvuda meie lähiajaloo suursündmusega.

Rändnäitus avatakse Tallinnas Rahvarinde Muuseumis 17. mail ning 2014. aasta suvel eksponeeritakse näitust Balti ketti läbinud maakondades ja Pärnus (Pärnus võeti 15. juulil 1989 vastu otsus korralda Balti kett).

Näitus on tasuta külastamiseks. Eksponeeritud on Balti keti sümboolika, fotod, käsikirjalised dokumendid, ajalehe väljavõtted, film Balti ketist jne. Oluliseks näituse osaks on ka selle tarbeks koostatavad voldikud «Kes on Su kõrval?», rinnamärgid «Balti kett 25» ja voldikud, mille sisuks on Rahvarinde tegevusega seotud mälestusmärgid.
Rändnäituse korraldamise kulud on koos käibemaksuga kokku 30 000 eurot.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles