Mustamäel lammutatakse tühjaks jäänud koolimaja

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Akadeemia tee 30 asuv endine koolihoone lammutatakse.
Akadeemia tee 30 asuv endine koolihoone lammutatakse. Foto: Google Street View

Linnavalitsus eraldas Mustamäe linnaosavalitsusele reservfondist 75 000 eurot Akadeemia tee 30 kinnistul asuva kunagise koolihoone lammutamiseks.


Kunagi tegutses hoones Mustamäe gümnaasium. Hiljem on majja tahetud teha nii spordi- ja vaba aja keskust kui kodutute varjupaika. Hoone on alates 2010. aasta oktoobrist olnud linnaosavalitsuse bilansis.

Hoones on välja lülitatud küte, vesi ja elekter. Alates käesoleva aasta algusest on koolihoonesse pidevalt sisse murtud, aknaid lõhutud ning hoones vandaalitsetud, samuti tulekahjusid tekitatud. Lõhutud aknaklaaside ja ukselukkude parandamiseks on linnaosa valitsus kulutanud esimeses kvartalis ligi 800 eurot.

«Mustamäe linnaosavalitsuse töötajad kontrollivad olukorda Akadeemia tee 30 hoones vähemalt 3–4 korda nädalas. Igal kontrollkäigul on avastatud uusi lõhkumisi ja vandaalitsemisi. Hoones on lõhutud pea kõik uksed, valgustid, sanitaartehnika jne. Hoone keldrikorrusel on toimunud põlengud. Linnaosavalitsus on korduvalt pöördunud politsei poole kuid vandaalitsejaid ei ole tabatud,» seisab eelnõu seletuskirjas.

2012. aastal tellis linnaosavalitsus hoonele ehitustehnilise ekspertiisi, mille kohaselt ei ole hoonet majanduslikult otstarbekas renoveerida, mõistlikum oleks vana hoone lammutada. Linnaplaneerimise ametis on ettevalmistamisel detailplaneering, et rajada kinnistule ujula ning ekstreemspordikeskus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles