Parkivad autod sulgevad Mahtra tänaval kergliiklustee

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõnniteel parkivad autod Mahtra tänaval.
Kõnniteel parkivad autod Mahtra tänaval. Foto: Mihkel Maripuu

Lasnamäel, Mahtra 25 maja ees pargivad inimesed oma autosid kergliiklusteele, sest mulluse teeremondi tulemusena vähenes oluliselt majaesiste parkimiskohtade arv.


Nimelt on pärast Mahtra tänava rekonstrueerimist parkimiskohad kõnniteega paralleelselt, mitte risti nagu varem. Selle tõttu on ka kohti varasemast tunduvalt vähem. Kui enne remonti mahtus sinna parkima 25 autot, siis nüüd on parkimiskohti vaid kuus.

Kui Mahtra 25 korteriühistu palus transpordiametil vana parkimiskord taastada, vastati neile, et varasem parkimiskorraldus oli äärmiselt liiklusohtlik, sest tegemist on tiheda bussiliiklusega tänavalõiguga.

«Seetõttu rekonstrueeriti parkla selliselt, et parkimine on nüüd paralleelne kõnniteega, mistõttu muidugi vähenes parkimiskohtade arv selles parklas. Parkimiskohtade vähenemise kompenseerimiseks rajati lähedalasuvatele tänavalõikudele uusi parklaid, mida peaksid kasutama ka Teie ühistu sõidukiomanikud,» soovitati transpordiametist korteriühistu liikmetele.

Inimesed aga pargivad oma autosid nii nagu enne tänava kapitaalremonti, kuid nüüd sulgevad nende autod parkimiskohtade kõrvalt kulgeva jalakäijate ja jalgrattatee.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles