Helsingin Sanomat valis välja 15 Tallinna parimat kohvikut

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvik Energia.
Kohvik Energia. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Soome juhtiva päevalehe laupäevalisa tutvustab lugejatele Tallinna kohvikuid, mis väärivad teistest suuremat tähelepanu, sealhulgas Sofi Oksaneni lemmikohvikut Josephine ja Pierre.

Sissejuhatuses märgib ajakirjanik Anna Laine, et Tallinna külaline võiks isegi kogu oma linnapuhkuse veeta kohvikutes istudes, kuna neid on palju ja nad on nii põnevad, vahendab Tallinna linnavalitsuse infokandja Pealinn.

Kesklinna kohvikutest tõstab ta esile kaubamaja kõrval asuvat Energiat, Vene tänava Reval Cafed, Solarise keskuses asuv Komeeti ning Viru keskuse Rahva Raamatu ees asuvat Cafe Moret.

Energia kohta märgib autor, et see 1964. aastal asutatud kohvik on jäänud truuks oma algsele stiilile nii sisustuse kui pakutava osas, aga on üllatavalt populaarne. Reval Cafe saab kiita oma Tallinnale eripärase hubasuse poolest, ehkki on ketikohvik. Anni Arro Komeedi kohta öeldakse, et niisama head, kui on sealsed hõrgutised, on ka väljavaade aknast, mis on kindlasti linna parim.

Angeelika Kangi More koogivalikut aga peab autor linna kõige paremaks. Vanalinnas tõstetakse esile Müürivahe tänaval asuvat kohvikut Sinilind, Vene tänava Josephine'i, Cholaterie de Pierré'i, Saiakangi Kerwiederit ning muidugi ka Maiasmokka.

Väidetavalt kirjanik Sofi Okasneni Tallinna lemmikkohviku Josephine ja Pierre tugevusena tuuakse esile salajas hoitava retsepti järgi valmistatud šokolaaditrühvleid, mida saab maitse järgi valida vitriinist.

Maiasmoka puhul mainitakse, et see Eesti vanim töötav kohvik pakub kohapeal tehtud saiu ja pirukaid juba 1864. aastast peale. Aga huvitavaid kohvikuid on leitud ka Kalamajast ning Kadriorust.

Turistidel soovitatakse Tallinna ühe trendikaima piirkonna - Kalamaja kohvikohtadest kiigata Boheemi, Klausi kohvikusse, Sesooni ja Kalamaja Pagarikotta. Kadriorus aga ei tohiks külastamata jätta Gourmet Coffed, NOP-kohvikut ja Katharinenthal Cafed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles