Tallinn ei taha korstna juurde maad erastada

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asula 6a asuvast ehitisest on säilinud vaid korsten ja üks sein.
Asula 6a asuvast ehitisest on säilinud vaid korsten ja üks sein. Foto: Uwe Gnadenteich

Linnavalitsus otsustas oma viimasel istungil, et aktsiaseltsile Andressel antakse kolm aastat aega Asula 6a asuva hoone taastamiseks.


Ehitisest, mille juurde kuuluvat maad ettevõte tahab erastada, on tänaseks säilinud vaid korsten ja üks kivisein.

Riiklikus ehitisregistris on Asula tn 6a aadressil registreeritud kontor-teenindushoone, mille ettevõte omandas 1995. aastal sõlmitud munitsipaalvara ostu-müügilepingu alusel.

Kui 2007. aastal hakati hoone juurde maad erastama, nõudis Kesklinna valitsus ehitise seisukorra hindamist ning 2008. aasta alguses leidis vastav komisjon, et ehitisest on säilinud vaid kiviseinad ja korsten.

Sama aasta aprillis määras linnavalitsus «ehitise» teenindamiseks vajaliku krundi suuruseks 720 ruutmeetrit ning andis ühe aasta aega selle kordategemiseks.

2009. aasta mais oli maja taastatud ja linn otsustas maa erastamisega edasi minna. Erastamistoimik jõudis katastribüroosse maaüksuse registreerimiseks maakatastris. Maa-amet vaatas 2009. aastal omakorda krundi üle ning tuvastas, et hoone on taas nii palju põlenud, et erastamismenetlust pole võimalik jätkata.

Nii andiski linnavalitsus nüüd ehitise omanikule kolm aastat aega, et too jõuaks maja uuesti üles ehitada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles