Tallinnas kohtuvad Euroopa alkoholieksperdid

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti alkohol on välismaalaste hulgas populaarne.
Eesti alkohol on välismaalaste hulgas populaarne. Foto: Peeter Langovits

Täna algab Tallinnas Tervise Arengu Instituudi ja Hollandi Alkoholipoliitika Instituudi (STAP) korraldatud kolmas üle-euroopaline konverents «Kerge kättesaadavus soodustab alkoholi tarvitamist», mis keskendub alkoholiga seotud seaduste elluviimise võimalustele ja eri riikide kogemuste jagamisele.

Konverentsi põhifookus on alkoholi müügil joobes inimestele ning alaealistele.

Esimesel päeval räägitakse, mida teha ja kuidas, et vähendada alkoholi kättesaadavust ning joobes isikute teenindamist.

Konverentsi teisel päeval, 22. mail, jagatakse vanusepiiri jõustamise häid praktikaid, näiteks alkoholi testostlemine ja vanusekontrolli süsteemid.

Üks konverentsi peateemadest keskendub alkoholi testostlemisele ning sellele, kuidas kasutada testostlejaid politseitöös. Uuringud näitavad, et see on üks efektiivsemaid meetmeid alkoholimüügi vanusepiirangu jõustamisel.

Näiteks Suurbritannias on alaealiste testostlejate kasutamine seadusega lubatud ning see kuulub kohalike jõustruktuuride igapäevatöösse. Selle tulemusena on ka dokumendi küsimise määr väga kõrge.

Konverentsil osaleb sadakond alkoholieksperti 18 riigist, ettekanded teevad Rootsi, Norra, Eesti, Leedu, Läti, Poola, Suurbritannia, Hollandi ja USA eksperdid. 

Täpsemat infot konverentsi kohta leiab siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles