Savisaar: homoteema muutmine valimiste põhiküsimuseks on kõlvatu

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar käis hääletamas linnavalitsuse teenindussaalis asuvas valimisjaoskonnas.
Edgar Savisaar käis hääletamas linnavalitsuse teenindussaalis asuvas valimisjaoskonnas. Foto: Erik Prozes

Keskerakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar ütles, et tema meelest oli homoseaduste temaatika muutmine eurovalimiste põhiküsimuseks tänasel erakondade esinumbrite raadiodebatil mõnevõrra kõlvatu.


Erakonna pressiesindaja teatas täna, et Savisaar ei osale Vikerraadio debatis, sest Tallinna linnapeana on ta hõivatud linnavalitsuse kabinetiistungiga, kus menetletakse Tallinna positiivset lisaeelarvet.

Keskerakond pakkus, et Savisaart võiks debatil esindada mõni teine keskerakondlane, aga et tegemist oli just esinumbrite väitlusega, siis korraldajad seda ei aktsepteerinud.

«Ma muide ei teadnud, et ei olda meie esindajast huvitatud. Ma arvan, et nad oleksid kindlasti pidanud meie esindaja vastu võtma. See oleks olnud eetiliselt õige ja ma arvan, et ka juriidiliselt. Meie plaan küll ei olnud seda kohta tühjaks jätta ja mul on väga kahju, kui sellest aru ei saadud,» ütles Savisaar teisipäeva pärastlõunal pärast seda, kui ta oli linnavalitsuse teenindussaalis valimas käinud.

Raadios toimunud debatti oli Savisaar autos sõites kuulanud ning ei olnud sellega rahul. «Ma olen nende homoseaduste koha pealt suhteliselt neutraalne. Ei ole poolt ega vastu, aga teha nendest valimiskampaania võtmeküsimus, nagu raadiost kuuldus, tundus mulle küll mõnevõrra kõlvatu,» ütles Keskerakonna esimees.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles