Kõrgepingeliini all asuv laste mänguväljak tuleb mujale viia

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sama kõrgepingeliini alla jääb ka koerte jalutusplats.
Sama kõrgepingeliini alla jääb ka koerte jalutusplats. Foto: Mihkel Maripuu

Energia ülekandega tegelev Elering OÜ esitas Tallinna linnaametnikele palve viia teise kohta Siili tänava elamute vahel asuv laste mänguväljak, mis on rajatud otse kõrgepingeliini alla.

Nimelt on 110 kV õhuliini liinijuhtmete alla rajatud mänguväljak vastuolus elektriohutusseadusega. «Elektriohutusest tulenevalt ei tohi õhuliinide alla jääda staadione, lasteasutuste territooriume ega laste mänguväljakuid. Lisaks eelnevale on antud ehitise ja liinijuhtmete vaheline vahekaugus ohtlikult väike, ca 4-5 meetrit ning tegemist on suure elektriohuga, millega võivad kaasneda elektritraumad inimestele,» teatas Eleringi esindaja linnaametnikele.

Seetõttu paluski Elering Mustamäe linnaosa valitsust, et viimane selgitaks välja mänguväljaku omaniku ning paluks tal väljak mujale viia. «Sobilik on mänguväljak paigaldada väljapoole liini kaitsevööndit, mis on liini teljest 25 meetrit,» soovitas ettevõtte esindaja.

Mustamäe linnaosa valitsusest saadeti Eleringi kiri Tallinna keskkonnaametile, kes tegeleb laste mänguväljakute rajamise ja hooldamisega.

Sama kõrgepingeliini alla jääb ka teisel pool Nõmme teed asuva Dunteni pargi koerte jalutusplats, mis on ümbritsetud traattaraga, mida seaduse järgi õhuliinide all olla ei tohi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles