Väelaulude õhtud Inglisaalis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

✼ Väelaulud 


ehk laulujooga 


ehk südamelaulud 


on kooslaulmise ringid, kus on paljudel inimestel võimalik avastada oma tõeline hääl. Seda ka siis kui sa ekslikult arvad, et sa ei oska ega saagi oskama laulda. 



"Pole varem olnud juhust viibida õhtul, kus esimesest loost alates kuni viimaseni välja oleksin kaasa laulnud. Ja seda olukorras, kus ise tegelikult arvasin, et ma üldse laulda ei oska. ." Viru Folgi peakorraldaja Peep Veedla.  


Laulame koos ürgsest väest, maagiast, armastusest, õnnest, maaemast, sisemisest rahulolust ja harmooniast ning seda tehes kutsume me neid ilusaid tundeid ja mõtteid oma ellu.


✼ Eestis juhib väelaulude õhtuid Indigolaste ansamblist tuntud maailmarändurist muusik Tom Valsberg. Tom on õppinud joogat Agama Joogakoolis Tais, elanud Indias, rännanud üle kahekümnes riigis ja kohtunud&laulnud koos mitmete maailmaklassi väelauljatega nagu Kevin James Carroll, Kailash Kokopelli, Krishna Das, Mirabai&Ceiba. Tom on vedanud väelaulude ringe lisaks Eestile veel Tais ja Indias.



Mida tehakse väelaulude õhtutel, 


KAS MA PEAN LAULMA KA? 


Istume ringis, hingame sügavalt ja laulame erinevate pillide saatel erinevate kultuuride väelaule. Eesti regilaulud, keldi palved, mantrad, skandinaavia väelaulud jt Tulles väelaulude õhtule annad sa sisemise lubaduse, et sa vähemalt proovid laulda aga võid võtta omale aega algul lihtsalt kuulata. Kui sa seni oled arvanud, et sa ei pea üldse viisi ja selles elus suud laulmiseks lahti ei tee, siis saad kinnitust nagu paljud teised, et tegelikult me oskame kõik laulda ja kogu saladus peitub julguses. 


Karta pole vaja, laulda ei pea oskama, võta kaasa ainult julgus! 




Tom Valsberg kitarr ja laul


Jane Kruus laul


Ian Mikael Kirss dzembe

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles