Rehepapp

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Andrus Kivirähki eestlase-nägemus kui pikk ja lõputu novembrikuu.



Tauno Aints


REHEPAPP

Ooper kahes vaatuses



Urmas Lennuki libreto Andrus Kivirähki romaani ainetel



Muusikajuht ja dirigent

Paul Mägi


Dirigent

Taavi Kull


Lavastaja

Marko Matvere


Kunstnik

Iir Hermeliin


Koreograaf

Marika Aidla


Valguskujundaja

Imbi Mälk



Osades

: Marko Matvere, Lauri Saatpalu, Merle Jalakas, Kädy Plaas, Kristina Vähi, Reigo Tamm, Karmen Puis, Märt Jakobson, Rasmus Kull, Pirjo Püvi, Valentina Kremen, Jaan Willem Sibul, Simo Breede, Kristiina Raahel Uiga või Liisa Tämm, Janek Savolainen jt.



Publiku huvi „Rehepapi” vastu on nii suur, et piletit saada on pea võimatu. Millega on siis tegu? Kivirähk on romaaniga loonud suurepärase ja vaimuka üldistuse, milles ei puudu ei huumor ega ka ühiskonnakriitika. Väga vaimukas, teravmeelne - nagu Kivirähk ikka...


Ooperilavastus võimendab seda kõike äärmuslikul ja mängulisel moel, aga kesksele kohale on lavastaja ja helilooja asetanud hoopis inimsuhted ja armastuse. Ooper nagu elu ise, ainult et veel värvikam. Meist endist eile, täna, homme...



Ühel määrdunud maal elab kummaline segu rahvast, kes usub ja loodab ikka paremat, kuigi neid ümbritseb aasta läbi üks lõputu november.


Loo keskmes on Rehepapp Sander, kes vaatab oma rahva kasuahnust ja suuremaid ning väiksemaid unistusi pealt, püüdes neid riukalikust pragmaatilisusest suunata inimlikematesse sfääridesse.



Eesti keeles, inglisekeelsete tiitritega.


Esietendus 18. oktoobril 2013 Vanemuise väikeses majas.



27.11.2014 ja 23.03.2015- külalisetendused Tallinnas!


Sooduspilet pensionäridele, õpilastele, ISIC- ja ITIC-kaardi omanikele.


Soodustust tõendav dokument peab olema etendusel kaasas.


Ostetud pileteid ei vahetata ega osteta tagasi!


Tähelepanu!

Väikeses majas külgrõdu 2.-4. rida on piiratud nähtavusega!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles