Tallinna eelarvestrateegia arvestab Keskerakonna valimisvõiduga

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna kohalike valimiste eelne reklaam Laagna tee kohal.
Keskerakonna kohalike valimiste eelne reklaam Laagna tee kohal. Foto: Peeter Langovits

Pealinna eelarvestrateegia aastateks 2011–2014 näeb ette kohalikest maksudest laekuvate summade suurenemise hoolimata sellest, et riigikogu kavatseb uuest aastast paadi- ja müügimaksu kaotada.


Kui opositsiooni esindajad eelmisel nädalal linnavolikogus strateegiat tutvustanud linnapea Edgar Savisaarelt küsisid, kuidas kavatseb linn ärakaotatavate maksudega oma tulusid suurendada, vastas linnapea: «Isegi kui see seadus tõesti kolmeks kuuks need maksud eelarvest välja arvab, siis need kolm kuud elab Tallinna linn üle.»

Linnapea ja Keskerakonna esimees andis mõista, et märtsis toimuvad riigikogu valimised võidab Keskerakond, mis võimule tulles taastab praeguse koalitsiooni poolt ära kaotatud müügi- ja paadimaksu.

Volikogu Reformierakonna fraktsiooni esimehe Remo Holsmeri küsimusele, et mida tehakse sel juhul, kui märtsis Toompeal Savisaare loodetud muudatust ei tule, vastas linnapea: «Tuleb, tuleb!» ning keeldus ühtegi muud võimalust arutamast.

Tallinna eelarvestrateegia kohaselt moodustab müügimaks 2010. aastal 2,3 protsenti ja alates 2011. aastast 3,4-3,6 protsenti linnaeelarve tuludest. Paadimaks moodustab 0,1-0,2 protsenti linnaeelarve tuludest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles