Fotod: Tallinna külje all asuvast vanast veskist sai kohalik kultuurikatel

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loo veskist saab kultuurikatel.
Loo veskist saab kultuurikatel. Foto: MTÜ Ajaveski

Jõelähtme valla Loo küla algupärases Põhja-Eesti külamiljöös avatakse restaureeritud tuuleveski. Kolmapäeval avab seal pidulikult uksed kunsti- ja käsitöökeskus Ajaveski.

Kunagisest Kostivere mõisa tuuleveskist on saanud kohalik kultuurikatel, mis pakub külalistele emotsiooni mitmel erineval moel.

Lagunenud tuuleveski kehandist on unikaalse restaureerimislahenduse tulemusena saanud ainulaadse välimusega vaatamisväärsus ja tegevuspaik, kus mitmel korrusel toimuvad erinevad töötoad, näitused, avatud on käsitöö- ja kohvipood ning panoraamvaatega platvorm maastiku- ja linnuvaatluseks.

Tuuleveski projekti eestvedaja on MTÜ Ajaveski, arhitektuurne lahendus Arhitektuuribüroolt Eek&Mutso, tööd teostas OÜ Tonerek ja toetust saadi Leader programmist. Projekti kogumaksumus seniste töödeni on 164 000 eurot.

Kolmapäeval avatakse Ajaveski ka esimene näitus «Kolmkõla», mis on kolme eripalgelise kunstniku ühisnäitus, hõlmates maale ja graafikat erinevatest loomeetappidest.

Antud näitusele on valitud teosed, mille ühendavaks märksõnaks võib pidada reaalaja puudumist, võib olla ka ajatust üleüldises mõttes: Andrus Joonas - maal, Janno Bergmann - graafika ja Pusa - maal. Kõik kolm kunstnikku on pälvinud Pärnu linna aasta kunstipreemia, ühiseid jooni esialgu täiesti erinevate kunstnike elus ja loomingus võib leida rohkemgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles