Kuhu tasub Tallinnas korter muretseda?

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadaka parkmets Mustamäel. Uus elamurajoon kerkiks samuti Kadaka piirkonda, Mustamäe ja Õismäe piirile Järveotsa tee lähistele.
Kadaka parkmets Mustamäel. Uus elamurajoon kerkiks samuti Kadaka piirkonda, Mustamäe ja Õismäe piirile Järveotsa tee lähistele. Foto: Toomas Huik

Kuhu tasuks tänasel päeval Tallinnas endale korter muretseda? «Kus oleks ees ootamas suurim hinnatõus suurim, seda on keeruline öelda,» nentis 1Partner kinnisvara tegevjuht Martin Vahter.

«Kõik sõltub rahakotist. Iga inimene tahab ju teha enda võimalustele kõige paremini vastava ostu,» rääkis ta. «Millise otsuse inimene tegi, sellest saab ta selle paar aastat hiljem täielikult aimu.»

Vahteri sõnul on kasvanud inimeste huvi uute korterite vastu. «Iga üheksas ostja ostab uue korteri,» rääkis ta. «Mina isiklikult ostaks uue korteri mõnes olemasoleva elamumassiivi juurde kerkivas arendusprojektis: näiteks endine Kadaka turg või kesklinna sadamaala. Seal on juba olemas vajalik taristu nagu kaubanduskeskused ja ühistransport, see pole korter põllul,» rääkis spetsialist.

Põhiliselt tehakse aga siiski tehinguid järelturul ehk juba kasutatud korteritega. Vahter ütles popiks muutunud ja korterite hinnatõusuga silma paistnud Kalamaja kommentaariks, et piirkonnal on omad plussid ja miinused. «Piirkond on vaikne ja miljööväärtuslik, kuid hinnad seal enam nii kiiresti ei kasva. Ruutmeetrihinna kergitab kõrgeks ka asjaolu, et korterid on seal keskmisest väiksemad  - kahetoaline keskmiselt kuni 40 m2, Mustamäel 50 m2,» rääkis Vahter.

Kesklinn on turuna tema sõnul väga kontrastne. Vanalinna korterid on kallimad, aga ostjate sihtgrupi moodustavad lisaks eestlastele ka välismaalased. «Välismaalane tahab vanalinna, muusse linnajakku uude korterelamusse ta korterit ostma ei hakka,» nentis Vahter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles