Vanalinnapäevade avaetendus pürgib taas taevasse

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üle-eelmise aasta vanalinnapäevadel sõitsid akrobaadid jalgrattaga Raekoja platsi kohale tõmmatud trossil, tänavune etendus peaks tulema veelgi võimsam.
Üle-eelmise aasta vanalinnapäevadel sõitsid akrobaadid jalgrattaga Raekoja platsi kohale tõmmatud trossil, tänavune etendus peaks tulema veelgi võimsam. Foto: Toomas Huik

Tänavuste vanalinnapäevade avalavastus «Linna loomine» kasutab mängupaigana muuhulgas Raekoja torni ja müürigaleriid ning lähedalasuvate hoonete katuseid.


Kesklinna vanema Mihhail Korbi sõnul saadi inspiratsiooni üle-eelmiste vanalinnapäevade etendusest, kus akrobaadid Raekoja platsi kohal jalgrattaga mööda trossi ühest tornist teise sõitsid. Ka nüüd mängitakse osa etendusest väga kõrgel ning Kesklinna vanema sõnul on vaatemäng tunamullusest tükk maad võimsam.

«See on väga suurejooneline etendus, mis räägib linna loomisest. Ei räägita konkreetselt Tallinna linna loomisest, vaid üldisemalt. Sellest, kuidas elu läheb alati edasi, sõltumata sellest, kas on sõda või mitte. Kuidas armastus kestab nii headel kui halbadel aegadel ja kuidas tuleb elu nautida,» ütles Korb.

Etenduse jaoks püstitatakse tema sõnul kaks lava. Üks on klassikaline lava muusikute jaoks. Platsi keskele tuleb teine, ümmargune lava, mille ümber kogunevad vaatajad. «Selle lava juurde ehitatakse umbes viiekorruselise maja kõrgune konstruktsioon, millel on samuti etenduses oluline osa ja mida mööda liiguvad akrobaadid, sest etendus toimub mitte ainult lava peal, vaid ka õhus, Raekoja tornis ja müürigaleriil ning katustel. Peale muusikute ja tantsijate esinevad ka akrobaadid, kes teevad üsna julgeid trikke,» rääkis Kesklinna vanem.

Etenduse lavastas Mart Koldits, originaalmuusika autor on Hendrik Kaljujärv. Solist on Ott Lepland bändiga, eriefektide eest vastutab Trikimeister.

«Ma usun, et sellest tuleb suurepärane etendus ja kutsun kõiki seda vaatama. Kuna see on vanalinnapäevade üks olulisemaid sündmusi, siis me panustasime väga palju, et see oleks huvitav ja atraktiivne,» ütles Korb.

Vanalinnapäevade avaetendus «Linna loomine» on kavas laupäeval kell 20 Raekoja platsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles