Habekakul on käsil juba teine kurn

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Habekakk
Habekakk Foto: Maaja Kitsing / Tallinna loomaaed

Kevad edenes sel nädalal jahedale ilmale vaatamata ka Tallinna loomaaias ning peenikest peret tuli mitmel pool juurde.

Habekakud tegid algust teise kurnaga ja otsustasid sedakorda ise hauduma asuda. Lumekakud, kelle kodulooduses on aeg hilisem, peavad alles pulmi. Inkubaatoris koorusid esimesed faasanitibud: üks hõbefaasan ja kaks valgeselg-faasani hakatist.

Dekoratiivkanatõugude ekspositsioonialal on munemine-haudumine täies hoos. Siberi kaljukitsedel varem sündinud sokukestele lisandus kitsiktall ja poegimiste otsa tegid lahti ka sinilambad. Veterinaarid valmistavad reisiks ette järgmisel nädalal Kaunase loomaaia poole rändama hakkavaid rookasse.

Valmiva keskkonnahariduskeskuse juures peavad loomaaia ehitusmehed uues kohas avatava laste loomaaia seadistamise ja avamiseks ettevalmistamisega juuniks valmis jõudma. Sel nädalalavahetusel suudab loomaaia vastloodud toitlustusosakond käiku anda neli müügipunkti, aga korraliku köögi tegevusload jäävad kahjuks ootama veel järgmist nädalat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles