Fotod ja video: vaata, missugune näeb välja suurim Tallinna saabunud kruiisilaev

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Sadama uus kruiisikai võimaldab vastu võtta ka selliseid kruiisilaevu nagu 330 meetri pikkune Royal Princess, mis varem poleks sadamasse ära mahtunud.


Royal Princesss on ehitatud Itaalias Trieste lähedal Monfalcones asuvas Fincantieri Cantieri Navali Italiani laevatehases 2011-2013.

Laeva reisijate arv on kuni 3600. Laevas on 1780 reisijakajutit, neist 1438 rõduga. Kokku on Royal Princessil 19 tekki. Laeva lõõgastus- ja meelelahutusvõimaluste hulgas on arvukate poodide, kohvikute ja söögikohtade kõrval spaad ja basseinid, basseiniäärne vabaõhukino, mere kohal kõrguv klaaspõrandaga passaaž, välistekil asuv jooksurada, erinevate sportmängude väljak, väike golfi ja teiste murumängude harjutusväljak, fitness- ja aeroobikastuudio. Laeval on ka oma telestuudio, kus toodetakse täiesti tõsiseltvõetavat teleprogrammi. Samuti teatrisaal, kus ühe kruiisi ajal mängitakse kolme erinevat etendust.

Laeva pikkus on 330 meetrit, kõrgus 66 meetrit. Tallinnasse saabus Royal Princess 11päevalise Läänemere kruiisi raames, mis algas 15. mail Warnemündest Saksamaal. Tallinn on Royal Princessi teine peatuspaik, siit suundub laev pühapäeval Peterburisse ning seejärel on kavas Helsingi, Nynashamn Rootsis, Kopenhaagen, Oslo ja Århus. Tagasi Warnemündes on Royal Princess 26. mail.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles