Vaated: Õismäe servale kõrgub uus elamurajoon

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Väike-Õismäe kõrvale planeeritakse selle ringplaneeringust inspireeritud Pöörise elamukvartalit, mis koosneks valmides 10 tornmajast, parkimismajast ja lasteaiast.

Planeeritud elamukvartal Mustamäel Kadaka tee, Akadeemia tee ja Järveotsa tee vahelisel alal sai oma nime tänava kujundi järgi. Piirkond kujutab pealtvaates pöörist, millel on kolm haru juurdepääsuteede näol.

12 ja 14 korruselised elamud moodustavad kaks keskväljakut ümbritsevat kaart. Lõunapoolne kaar koosneb madalamatest, põhjapoolne kaar kõrgematest elamutest, mis on kavandatava tänava ääres asetatud lahtipööratud lehvikuna. Arendaja (AS TTP) hinnangul tagab selline planeering ilusad kaugvaated kõigist korteritest nii, et kõrvalmaja ei satuks vaatevälja. 

Elamute tänavatasandil hakkavad paiknema äripinnad (ilu- ja olmeteenuste pakkujad, kohvikud jms). Alale on ette nähtud kvartalit teenindav 80 kohaline lasteaed.

Parkimiseks luuakse sissesõiduteede äärde ja keskväljaku ümber parkimiskohad, mis on jagatud kõrghaljastusega rühmadeks. Valdav osa parkimiskohtadest asuvad parkimishoones, millega tagatakse maa säästlikum kasutus ja jäetakse lisaruum puhkealadele ning rohkemale haljastusele.

Uusarenduse tehnilised andmed:

- Elamud: 12-korruselisi - 3 maja, 14-korruselisi - 7 maja

- Parkimismaja

- Lasteaed 80 lapsele

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles