Savisaar: selle raamatu eest ei pääse te kuskile!

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar esitles Solarise Apollos oma raamatu «Tõde Eestist» teist köidet.


Keskerakondlasest riigikogu liige ja erakonna kandidaat Europarlamendi valimistel Mailis Reps sai raamatut lugeda juba enne seda, kui see kaante vahele jõudis. «See raamat annab teile mitte ainult neid mõtteid, mis on täna lahenduseks, vaid annab teile ka julgust edasi mõelda järgmistel kordadel, kuidas need asjad võiksid tegelikult olla. Paljud teist mäletavad aega, kui tuli lugeda ridade vahelt. See raamat annab teile kinnitust, et oskus lugeda ridade vahelt, oskus näha asju veidi lahtisema pilguga ei ole ja ei tohigi olla kuhugi kadunud,» ütles Reps raamatu esitlusel.

Repsi sõnul annab raamat vastuse ka küsimusele, miks tuleb kindlasti minna valima nii kohalike omavalitsuste kui riigikogu ja europarlamendi valimistel. «Miks teha läbi valimiste muudatusi vabariigi valitsuse koosseisus. On mitmeid lahendusi ja just neid see raamat pakubki,» ütles Reps.

Samuti raamatut juba käsikirjas lugenud keskerakondlasest poliitikateadlase Oudekki Loone sõnul toob see raamat Eestisse euroopaliku poliitkultuuri. «Euroopas on üldiselt kombeks, et poliitikud suhtlevad inimestega. Räägivad, mida nad mõtlevad ja mis neil plaanis on, sest kuidas sa valimisotsust teed, kui sa ei tea, mida poliitik mõtleb. Ja kõige lihtsamaks suhtlemismeetodiks on raamatute kirjutamine. See on Euroopa tüüpi poliitiline poleemika,» lausus Loone.

«Ja see näitab ka seda, et meie riik on nüüd jõudnud sellesse staadiumisse, et me ei ehita seda enam üles. Me oleme nüüd valmis ja me peame siin elama. See raamat küsibki, et kuhu me edasi läheme. Raamat räägib ka sellest, mis on olnud, aga selle peamine väärtus on selles, et ta küsib, kuhu me minema peame. Ja ta küsib teisel viisil, kui eestlastel on kombeks küsida.» lisas ta.

«Ma arvan ise ka, et päris hea raamat sai ja mul on hea meel, et esimesed, kes seda raamatut lugesid, on seda arvamust kinnitanud,» lausus Savisaar pärast Repsi ja Loone sõnavõtte.

«Mis puutub eelmisse köitesse, siis seda püüti muidugi maha vaikida. Kolm-neli päeva ta oli meedias ja siis tehti nägu, et seda raamatut ei ole olemaski. Ma ütleks nii: selle raamatu eest ei pääse te kuskile. Selles mõttes on targem ta läbi lugeda ja temaga vaielda, kui te mõne asjaga nõus ei ole. Aga kui olete nõus, siis kommenteerida või arvamust avaldada,» ütles Savisaar.

Tallinncityle ütles Savisaar, et iga raamatu iga köide saab olema järgmisest parem ning köiteid tuleb kokku viis. Järgmine köide olevat juba soojas ja ilmub järgmisel aastal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles