Endine keskerakondlane: sunniti piketile, kuigi olin kokkuvarisemise äärel

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalevi Spordihallis toimus toetusmiiting haridustöötajate streigile. Pildil Irina Holland.
Kalevi Spordihallis toimus toetusmiiting haridustöötajate streigile. Pildil Irina Holland. Foto: Peeter Langovits

Endine Keskerakonna aktivist Irina Holland postitas sotsiaalvõrgustikus Facebook omapoolse selgituse õpetajate palku käsitlenud terava piketi kohta, mille korraldajate seas ta aastal 2012 oli. Hollandi väitel oli tal juba enne piketi toimumist raske tervisehäda, kuid teda sunniti siiski piketil osalema.

«13.12.2012 piketti korraldasin koos Märt Sultsiga, aga tegelik initsiaator oli Priit Toobal. Olin juba enne seda haiglas olnud - seda teadsid kõik piketi korraldajad. Sellel piketil oli mu tervis nii halb, aga härra Sults ei lubanud mul arstile minna, kuna siis oleks arvatud, et tegu on ikkagi Keskerakonna juhkonna initsiatiiviga, mitte aga kodanikualgatusega ja seda soovis Toobal iga hinna eest vältida,» kirjutab Holland, kes enda sõnul on otsustanud pärast erakonnast lahkumist avaldada kogu tõe.

«Lõpptulemus oli see, et ühel hetkel ma vajusin kokku ning mind viidi haiglasse - mul lõhkes sapipõis! Mu seisund oli haiglasse jõudes kriitiline.»

Märt Sults lükkab telefonivestluses Hollandi süüdistused umber, tema versioon juhtunust on hoopis teistsugune. «Keegi teda sinna ei ajanud. Polnud mingit tähtsust, kas Holland oli seal. Mina teda ei kamanda, mina ei saagi kedagi kamandada,» teatas Sults, kelle sõnul pole Hollandi jutus tõde.

«See oli terav üritus, õpetajate palkade kohta, Toobal ei kiitnud seda piketti heaks,» kommenteeris Sults.

Lõpuks toonitas Sults, et ka Hollandi kuulumine Keskerakonda oli vabatahtlik. «Keegi ei käskinud tal Keskerakonnas olla,» nentis Sults.

Priit Toobal ega ka erakonna pressiesindaja Postimehe kirjalikule kommentaaripalvele ei vastanud.  Irina Holland saatis pärast loo avaldamist aga järgmise kirjaliku täpsustuse: «Ttäpsustus, mis lükkab ümber Märt Sultsi poolt teile telefonivestluses öeldu.
Nimelt väitis Märt Sults, et 13.12 toimunud pikett oli korraldatud ôpetajate toetuseks. See on aga vale, toimunud pikett oli mõeldud valitsuse vastasena, kus nõuti valitsuse tagasiastumist. Samuti  jõudsin anda kohapeal intervjuu Pervõi Baltiiski kanalile, kus küsiti samuti piketi eesmärgi kohta ning õpetajatest ei olnud selles juttugi,» täiendas Holland.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles