Moscow City Ballet ''Luikede järv / Swan Lake / Лебединое озеро''

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Moscow City Ballet


Luikede järv / Swan Lake/ Лебединое озеро


27.12.2013, 17:00, Tallinn, Saku Suurhall



Aastavahetuse Tallinnas täidab traditsiooniliselt klassikalise balleti teater "Moscow City Ballet" lavastusega "Luikede järv".



27. detsembril toob The Moscow City Ballet vaataja ette Saku Suurhalli laval maailma balletikunsti pärli „Luikede järv“.


Moscow City Ballet kannab vene koreograafiakooli klassikalise balleti parimaid traditsioone. Virtuoosne, tehniliselt meisterlik, sügavalt dramaatiline rollikäsitlus,ideaalne ansamblitunnetus – selliseid kiidusõnu on trupp pälvinud paljudelt rahvusvahelistelt kriitikutelt.



Aasta viimasel kuul Eesti publikule esitatava Tšaikovski balleti „Luikede järvega“ on Smirnov-Golovanovi balletiteater juba rõõmustanud kõige erinevamat publikut nii Singapuris, USA-s, Kreekas, Suurbritannias, Belgias, Egiptuses, Saksamaal, Iirimaal kui Jaapanis.



„Luikede järv“ on kui vene klassikalise balleti visiitkaart. Parimad vene baleriinid nagu Anna Pavlova, Maija Plissetskaja, aga ka meie Eesti lavadelt tuntud Helmi Puur ja Kaie Kõrb on kõigi muude maailma nimede kõrval tantsinud end kuuldaks just selles balletis. 



Antud lavastus on ka eriline - Viktor Smirnov-Golovanov on „Luikede järve“ täiendanud  hoolikalt valitud virtuoossete elementidega, mis rikastavad balleti klassikalist koreograafiat. Smirnov-Golovanov ise on öelnud, et Eestit esmakordselt külastades soovib balletiteater võluda Vene baleriinide meisterlikkuse ja graatsia, imeliste kostüümide, ja loomulikult suurepärane muusikaga juba väljakujunenud balletisõprade südameid, kui  võita balletile ka uusi austajaid.  



„Luikede järv“ on väärikas sündmus, millega lõpetada isiklik või ka terve pere ning sõprade 2014.aasta kultuuriprogramm. Kahtlemata on selle klassikalise balleti ehe esitus kustumatuks elamuseks ka kõigile tänapäeva noortele ja lastele!


Särav, pidulik, täpne, grandioosne - tulge vaatama Moscow City Ballet „Luikede järv“ Saku Suurhalli - see on ühtlasi stiilne,  rahulik ja rõõmus lavastus ning aastalõpule omaselt meeleolukas!



Täiendavat informatsiooni leiate: www.facebook.com/worexmedia, www.tcc.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles