Kross: Keskerakond väldib volikogus Ukraina teemat

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik-Niiles Kross
Eerik-Niiles Kross Foto: Andres Haabu / Postimees

Tallinna linnavolikogu IRLi fraktsiooni esimehe Eerik-Niiles Krossi sõnul puikleb Keskerakond järjepidevalt kõrvale Ukraina teema arutamisest.


«Tänasel volikogu istungil oli võimalus võtta päevakorda ning hääletada läbi IRLi fraktsiooni poolt sisse antud avaldus Ukraina suveräänsuse ja terviklikkuse toetuseks,» ütles Kross. «Kahjuks otsustas volikogu esimees – põhjendusega, et ta soovib teha lühikese volikogu istungi – avaldust mitte arutlusele võtta.»

«Kõnealuses avalduses seisab, et Ukraina on suveräänne ja terviklik riik, mille tänane valitsus on Ukraina ülemraada ehk parlamendi selge enamuse poolt ametisse nimetatud ning seeläbi hetkel riigi kõige kõrgem täitevvõimu esindaja,» sõnas Kross. «On selge, et avaldus, millega toetatakse Ukraina suveräänsust ja terviklikkust, läheb vastuollu linnapea uskumuste ja väljaütlemistega.»

«Nii mõnedki keskerakondlasest riigikogu liikmed on sel teemal erakonna esimehele vastu seisnud. On ilmne, et Keskerakond tunneb oma esimehe seisukohtade pärast piinlikust. Õigusega tunneb,» tõdes Kross.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles