Fotod: Patkuli vaateplatvorm on jälle avatud

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avati pärast avariiremonti taas Patkuli vaateplatvorm Toompeal.


«Loodustingimuste tõttu hakkas viimaste aastate jooksul Toompea tugimüür lagunema ning ka Patkuli vaateplatvorm muutus varisemisohtlikuks, sellepärast alustasime möödunud aasta detsembris avariiremonditöid,» rääkis Kesklinna vanem Mihhail Korb.

«Tänu tänavuse talvepehmetele ilmadele jõuti tööga valmis vähem kui viie kuuga, nagu oli ka plaanitud,» kiitis Korb. Tööde käigus võeti varisemisohtlik looduskivist tugimüüri sein lahti ja laoti uuesti üles, platvormi loodusliku klindi osa fikseeriti metallist ankrutega.

Seejärel eemaldati vaateplatvormi vana katend, platvorm kaeti raudbetooni valuga ning sellele paigaldati uus graniitkivist sillutis. Samuti paigaldati uus metallist sepistatud piire.
Töö tegid AS Irbistero ja AS APL Production Mart Keskküla projekti järgi.

Patkuli vaateplatvorm ja trepp on oma nime saanud kunagise Tallinna ja Eesti asekuberneri Dietrich Friedrich von Patkuli auks. Vaateplatvormilt avaneva kauni vaate tõttu on Patkuli vaateplatvorm üks populaarsemaid Tallinnas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles