Edgar Savisaar: Tallinn on lahe

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinn on linn, kus tahetakse elada, rõhutas linnapea Edgar Savisaar Tallinna päeva avakõnes.

«1. mai seisuga elas Eesti Vabariigi pealinnas 431 184 inimest. Möödunud aasta sama ajaga võrreldes on elanike arv kasvanud 5210 inimese võrra,» ütles Savisaar.

Savisaar rõhutas, et juba 13. korda toimuvast, 2002. aastal alguse saanud Tallinna päeva tähistamisest on kujunenud elujõuline traditsioon, mis tekkis vajadusest tõsta ja tugevdada tallinlastes oma kodulinna tunnet.

«Toetudes ajaloolisele järjepidevusele, hoides ja säilitades meie vaimset ja materiaalset pärandit, peame me oluliseks meie tänase ja homse päeva kujundamist,» ütles Savisaar.

«Tänane pidupäev on üritusterohke. Usun, et igaüks leiab selle tihedast programmist enesele meelepärast,» lisas linnapea. «Küllap on kõige vürtsikamaks sündmuseks maailma pikima, 22 meetrise kiluleiva degusteerimine ning kõige eksootilisemaks Malaysia kultuuriprogramm. Laheäärne Tallinn on lahe ja Tallinnas on lahe olla!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles