Homsest saavad tallinlased uue laevaga Aegnale tasuta sõita

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna ja Aegna vahet Kihnu Veeteede laev Vesta.
Tallinna ja Aegna vahet Kihnu Veeteede laev Vesta. Foto: Küllike Rooväli

Käesolevast reedest alustab uus reisilaev Vesta Tallinn-Aegna-Tallinna vahelist sõitmist. 47-kohaline liinilaev väljub Linnahalli kõrval asuvast Kalasadamast ning ülesõit Aegna saarele kestab umbes tund aega. Tallinlastele on sõit tasuta.

Mais, septembris ning oktoobris (kuni 12.oktoobrini) sõidab Vesta vaid reedeti, laupäeviti ja pühapäeviti. Juunis, juulis ja augustis väljub laev kõikidel nädalapäevadel peale teisipäeva.

Teisipäeviti on soovijatel võimalus sõita reisilaevaga Vesta Naissaarele. 

Tallinlased saavad liinilaevaga Aegnale tasuta. Tallinlase tasuta sõidu õigust tõendavaks dokumendiks on isikustatud ühiskaart koos isikut tõendava dokumendiga. Lisaks tallinlastele saavad tasuta sõidu õiguse kõik eelkooliealised lapsed, puudega lapsed, sügava puudega 16-aastased ja vanemad isikud ning sügava või raske nägemispuudega isikud ja nende saatjad.

Teistele maksab edasi-tagasi täispilet 6 eurot ning ühe suuna täispilet 4 eurot; sooduspilet vastavalt 3,80 eurot ja 2 eurot ning jalgratta veoks edasi-tagasi pilet 1,90 eurot ja ühe suuna pilet 1,20 eurot. Sooduspiletit saavad kasutada õpilased, 65-aastased ja vanemad isikud ning represseeritud ja temaga võrdsustatud isikud.

Piletimüük laevas algab 30 minutit enne reisi algust. Edasi-tagasi sõidupileteid on võimalik osta ainult AS Kihnu Veeteed veebikeskkonnas.

Laevas edasi-tagasi piletite müüki ei toimu. Pileteid müüakse kuni 30 päeva ette. Kohapeal saab maksta nii sularahas kui ka kaardiga, ühiskaardil oleva raha eest pole piletit võimalik osta. Tallinlase sõidusoodustust kasutades sõitu veebilehel ette broneerida ei saa.

Tallinn-Aegna-Tallinn liinil kolmeks navigatsioonihooajaks koos laevaga vedaja leidmiseks korraldatud avaliku konkursi võitis AS Kihnu Veeteed laevaga Vesta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles