Raekojas avaldati austust teenekatele linnakodanikele

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Kaal.
Mati Kaal. Foto: Raepress

Täna, Tallinna päeval kogunesid Tallinna aukodanikud raekotta traditsioonilisele pidulikule istungile, kus uutele aukodanikele anti üle vapimärk ja teenetemärgid.


Aumärgid andsid üle linnapea Edgar Savisaar ja linnavolikogu esimees Toomas Vitsut.
«Käesoleval aastal tähistame Tallinna päeva juba 13. korda,» ütles linnapea tervituskõnes. «Tallinna aumärkide kätteandmise tseremoonia on kahtlemata tänase pidupäeva üks meeldejäävamaid sündmusi.»

Linnavolikogu otsustas tänavu anda linnapoolse erilise austusavaldusena vapimärgi Tallinna Loomaaia kauaaegsele teenekale direktorile Mati Kaalule ning tunnustada teenetemärgiga 27 silmapaistva isiku aastakümnete pikkust panust linna ja linlaste hüvanguks.

Ühtlasi anti teatrijuhile, näitlejale ja lavastajale Eino Baskinile ning dirigendile ja muusikategelasele Eri Klasile üle Tallinna teeneka kultuuritegelase preemia.

«Eesti Vabariigi pealinnale au ja kuulsust toonud inimeste tunnustamine on austusavaldus teenekate linnakodanike tööle,» ütles linnapea.

Tallinna vapimärke on antud alates 1997. aastast, seni on välja antud 22 vapimärki. Tallinna teenetemärke on antud alates 1995. aastast, praeguseks on teenetemärgi pälvinud 268 isikut.

2011. aastast välja antava Tallinna teeneka kultuuritegelase preemia on seni pälvinud Valter Ojakäär, Ferdinand Veike ja Valli Lember-Bogatkina, preemia suurus on 4430 eurot.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles