Elanike vastuseis kustutas plaani rajada Kalamaja parki koerteväljak

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalamaja kalmistupargi kellatorn ja garaažid, mille juurde ehitatakse laste mänguväljak.
Kalamaja kalmistupargi kellatorn ja garaažid, mille juurde ehitatakse laste mänguväljak. Foto: Peeter Langovits

Tallinna abilinnapea Deniss Boroditš teatas kirjas Kalamaja elanikele, et ägeda kriitika tõttu on linn lõplikult loobunud plaanist rajada Kalamaja kalmistuparki koerte jalutusväljak.

«Palju vastukaja ja kriitikat pälvis eelkõige koerte jalutusväljak, mida ei peetud elanike poolt kalmistuparki sobivaks,» tõdes abilinnapea kirjas. «Tänase seisuga koerte jalutusväljakut parki ei tule, selleks püüame lähiümbruses sobivama koha leida.»

Veel augusti alguses oli üleval plaan rajada uuendamisel oleva Kalamaja kalmistupargi tagumisse nurka raudteetammi äärde on kavandatud koerte jalutamise väljak.

Linnavõim muutis elanike kriitika pärast ka laste mänguväljaku asukohta, mis nüüd jääb väljapoole kunagisi matmispaiku. Boroditši sõnul tehakse mänguväljak ka algselt plaanitust tagasihoidlikum ning see rajatakse kalmistu juurde lammutamisele määratud garaažide asemele.

Kalamaja kalmistupargi uuendamine algas 11. augustil ning see jätkub ka tuleval aastal. Tööde käigus korrastatakse pargi haljastust ja teid, veetakse veetorud, elektrikaablid ning sademetevee kanalisatsioon ja ehitatakse piirdeaed.

Samuti paigaldatakse pargi kellatorni seinale stend, kus jäädvustatakse kõik kalmistuparki maetute nimed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles