Viimsi volikogu avaldas vallajuhtidele umbusaldust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimsi vald.
Viimsi vald. Foto: Liis Treimann

Harjumaa Viimsi valla volikogu avaldas tänasel erakorralisel istungil umbusaldust valla juhtkonnale, uueks vallavanemaks sai Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) esindav Jan Trei.

Viimsi volikogus opositsiooni kuuluva Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsiooni aseesimees Mari-Ann Kelam ütles BNSile, et valla juhtkonnale umbusalduse avaldamise poolt oli 11 volikogu liiget ning erapooletuid ja vastuhääli ei olnud.

Tänasel erakorralisel istungil arutas volikogu umbusalduse avaldamist volikogu aseesimehele, revisjonikomisjoni aseesimehele, vallavanemale ja abivallavanematele ning nende ametikohustustest vabastamist.

Viimsi vallavanemaks valiti Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv vallavolikogu liige Jan Trei, kes on töötanud Viimsi abivallavanemana aastatel 2007-2009 ning 2011-2013. Tema vastutusvaldkonda on kuulunud nii ehitus- ja kommunaalvaldkonna küsimused kui hariduse, spordi, kultuuri ja sotsiaalvaldkonna kureerimine. Jan Trei on lõpetanud Tartu Ülikooli õigusinstituudi õigusteaduse erialal.

«Meil on tugev meeskond, selge visioon ja arusaamad vallajuhtimisest ning vallaelu arendamisest,» märkis Trei. Ta tõi välja, et kavatseb keskenduda Vimsi tänastele kitsaskohtadele ja väljakutstele, milleks on lasteaia ja koolikohtade juurdeloomine, vabaaja veetmise võimaluste avardamine, huvihariduse kättesaadavuse suurendamine ning sportimisvõimaluste laiendamine, samuti eakatele mõeldud erinevate sotsiaalteenuste kättesaadavamaks tegemisele.

«Valitsemise osas lähtub see vallavalitsus meeskonna mängu põhimõtetest. Kindlasti kavatsen tähelepanu pöörata volikogu ja kogukonna kaasatusele vallajuhtimises, milles lahkuv koalitsioon paraku täielikult ebaõnnestus,» lisas Trei.

Volikogu aseesimeheks valiti valimisliitu Parteivaba Viimsi kuuluv Kristina Kams.

Viimsi uue koalitsiooni osapooled on Isamaa ja Res Publica Liit, valimisliit Parteivaba Viimsi ning valimisliit Rannarahvas.  Enne oli Viimsis võimul Reformierakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Keskerakonna koalitsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles