Mupo hoiatab: valideerimata Ühiskaardi omanikesse enam leebelt ei suhtuta

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mupo.
Mupo. Foto: Küllike Rooväli

Tallinna munitsipaalpolitsei ameti teatel lõpetatakse senine leebe suhtumine valideerimata ühiskaardi esitajatesse.

Alates Riigikohtu otsuse jõustumisest on mupo teinud ühistranspordis kontrolli teostades teavitustööd ning suhtunud valideerimata ühiskaardi esitajatesse leebelt. Lähiajal hakatakse eksijaid taas korrale kutsuma.

Mupo kontrolörid kontrollivad päevas ca 800-1000 inimest, kellest keskmiselt 30 ei ole ette näidata sõiduõigust tõendavat dokumenti. Valideerimata kaardiga sõidab aga kontrollitutest umbes 50-60 inimest, kellele piletikontroll ei ole siiani karistust määranud, küll aga on selgitanud valideerimise vajalikkust.

Mupo tuletab ühistransporti kasutavatele inimestele meelde, et vastavalt Riigikohtu otsusele 16. detsembrist 2013 on Tallinnas tasuta ühistranspordi kasutajatel kohustus oma sõit isikustatud ühiskaardiga valideerida.

Mupo viitab elulisele näitele, kus valideerimata ühiskaardi tõttu 16 eurot trahvi saanud tallinlanna Monika jäi riigikohtus munitsipaalpolitsei vastu kaotajaks. Nimetatud vahejuhtum toimus 2013. aasta veebruaris, mil Tallinna elanik Monika sõitis trammiga ja esitas piletikontrolörile ID-kaardi ja isikustatud ühiskaardi, mis oli valideerimata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles