Video: viljandlased tulevad Tallinna kultuuridessandile

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen lavastusest «Hobuse unenägu»
Stseen lavastusest «Hobuse unenägu» Foto: Kristo Veinberg

Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia tudengite eestvedamisel peatub 13.-15.maini Tallinnas üle-eestiline kultuurifestival «Kultuuridessant».

Kultuuridessant on Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia tudengite loodud kunstiteoste üle-eestiline festival, mis kestab 6. maist kuni 17. maini. Projekti eesmärk on tudengite loovtöid näidata võimalikult paljudes linnades ning erinevatel lavadel. Kahe nädala jooksul külastatakse Tallinnat, Tartut, Pärnut, Narvat, Rakveret ja Viljandit. 

Tänavune Kultuuridessant toob Tallinnasse mahuka ning kirju programmi. Kolme päeva jooksul jõuab tallinlasteni neli tantsulavastust, kuus monoetendust, Pärimus&Jazz kontsert, valgusinstallatsioonid, käsitöö fotonäitus, Tehnilise Teatri etendus ja vestlusring, kaks täispikka teatrilavastust ning Kultuuridessandi suurejooneline pidu Von Krahlis. Muuhulgas on programmis tudengiesitluste kõrval ka Mati Undi 70. sünniaastapäevale pühendatud vestlusring, pärast mida esietendub Lennart Peebu lavastus «Nero». Kultuuridessandi programmist võtavad osa ka TÜVKA vilistlased improteater «Impeerium» koosseisus.
     
Võrreldes mulluse Kultuuridessandi pilootprojektiga, on sel aastal nii osalejate kui ka korraldajate arv pea kahekordistunud. „Tänu publiku suurele huvile, külastame tänavu juba kuute Eesti linna koos ligi saja TÜ VKA tudengiga. Kultuuridessandist on kindlasti tulevikus kasvamas üks põnevamaid üle-eestilisi kultuurifestivale,“ rääkis Kultuuridessandi projektijuht Helena Tamm.

Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia direktori Anzori Barkalaja sõnul on Kultuuridessant huvitav formaat, mis võimaldab kõnetada publikut paindlikul moel. «Seda veavad meie kooli noored ise, rakendades kogu Kultuuriakadeemia erialade liigirikkust,» rääkis Barkalaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles