Hea põhjatuule vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tundeküllane ja kirglik netiromanss.



Daniel Glattauer


HEA PÕHJATUULE VASTU

/Gut gegen Nordwind/


Netiromanss kahes vaatuses



Saksa keelest tõlkinud

Piret Pääsuke


Dramatiseerija  ja lavastaja

Rein Pakk


Kunstnik

Annika Pakk


Muusikaline kujundaja

Ardo Ran Varres



Mängivad

Elina Pähklimägi ja Andres Mähar 



Kui Austria-Saksa kirjaniku Daniel Glattaueri romaan “Hea põhjatuule vastu” 2006. aastal ilmus, võitis see kohe südameid kõikjal üle Euroopa ja kaugemalgi. Just südameid, sest tundeküllane ja kirglik lugu räägib tõelisest armastusest – sellest, mis põleb meie südametes ja toidab meie kujutlusvõimet.



Mees ja naine kohtuvad internetiavarustes juhuslikult. Eksikombel valesse postkasti sattunud kirjast sünnib kirjavahetus, mis paisub võimsaks tundetormiks kahe inimese elus, kes ei tea teineteisest reaalselt mitte midagi – ei vanust, elukohta, ametit, juuksevärvi ega kinganumbritki. Ent ometi jõuavad nad teineteisele intiimselt väga lähedale, lähemale kui eales varem kuitahes …reaalsete partneritega.



Kaasaegses kultuuris, keset seda seksikeskset kehakultust, mis püüab armuasju käsitledes suunata meie tähelepanu pidevalt niuete piirkonda, tuletab “Hea põhjatuule vastu” meelde, et tõeline iha saab toitu just kujutlusvõimest ja meie ihalduse objektid pole mitte pelgalt seksikad kehad vaid seksikad isiksused – kehad koos mõtete, tunnete, ihade ja kõige muu inimlikuga. Tõeliste tunnetega laetud sõnad on alati seksikamad kuitahes kuulsa jalgpallitähe supermodellist kallima bikiinipildiseeriatest.


Ehk kirjaniku enda sõnadega peategelase suu läbi: „Kirjutage mulle, Emmi, kirjutamine on just nagu suudlemine, ainult ilma huulteta. Kirjutamine on suudlemine peaga!”



Esietendus 28. septembril 2013 Vanemuise väikeses majas.



Külalisetendused teistes linnades:
29.09 - Tallinnas, 13.10 - Valgas, 20.10 - Jõhvis, 27.10 - Võrus.


Sooduspilet pensionäridele, õpilastele, ISIC- ja ITIC-kaardi omanikele.


Soodustust tõendav dokument peab olema etendusel kaasas.


Ostetud pileteid ei vahetata ega osteta tagasi!


Tähelepanu!

Väikeses majas külgrõdu 2.-4. rida on piiratud nähtavusega!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles