Prantsuse esseist tahab kodumaale tasuta ühistransporti nagu Tallinnas

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autovabal nädalal piisas ühissõidukis tasuta sõitmiseks vaid juhiloa ettenäitamisest.
Autovabal nädalal piisas ühissõidukis tasuta sõitmiseks vaid juhiloa ettenäitamisest. Foto: Toomas Huik

Ajaleht Pealinn tsiteerib Prantsuse esseisti ja dramaturgi Jean-Louis Sagot-Duvauroux'd, kelle meelest peaks Tallinna tasuta ühistranspordist eeskuju võtma ka Prantsusmaa.

«Kui tervishoid, haridus ja teed ja pargid on tasuta, siis peaks seda olema ka transport,» leiab Sagot-Duvauroux' ajalehele Pealinn antud intervjuus.

«Kui te soovite ühistranspordi kasutamist suurendada, pole selleks kasulikumat viisi kui tasuta ühistransport,» vahendab prantsuse intellektuaali Sagot-Duvauroux arvamust infolehe Mobile LivesForum värske number. «Kui olete mures õhu kvaliteedi ja autosõitude vähendamise pärast ning kui teid panevad muretsema kasvavad kodukulud, aitab see abinõu ka piletiraha arvelt kokku hoida.»

Sagot-Duvauroux teeb alustuseks ka konkreetse ettepaneku: «Minu ettepanek on, et otsekohe peaksid saama tasuta transpordi kõik kuni 25-aastased. Las meie lapsed sõidavad muretult!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles