Püromaanid süütavad Tallinnas tühje koolimaju

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õismäe tee 130 tühjas koolimajas on toimunud rida põlenguid.
Õismäe tee 130 tühjas koolimajas on toimunud rida põlenguid. Foto: Tanel Jõeäär

Möödunud reedel kell 22.31 sai häirekeskus järjekordse teate tulekahjust Haaberstis Õismäe teel, kus rohkem kui kümnel korral põlenud kasutuseta koolihoones oli seekord tules aula.


«Huligaanide poolt pidevalt põlema süüdatud hoone kujutab ohtu kõigile, ennekõike neile, kes seal sees rumalustega tegelevad. Omavalitsuse, ametkondade ja kasutuseta hoonete omanike ühine huvi peab olema suunatud sellele, et sellised hooned Tallinna linnapildist kaoksid. Kasutuseta hoonetele tuleb leida mõistlik kasutusotstarve, mõnikord on parem need hoopistükkis lammutada,» manitses Põhja päästekeskuse pressiesindaja Indrek Hirs.

Õismäe tee 130 asuvas endises koolimajas on paari kuu jooksul olnud kümmekond põlengut. Teine kergestisüttiv tühi koolimaja asub Mustamäel Akadeemia tee 30.

Sisehoovis avanev pilt meenutab mõnda USA filmi, kus näidatakse getostunud linnaosasid, kus huligaanide põhimänguasjadeks on grafitivärvid ja kivid, millega aknaid sisse visata. Jalutades ei õnnestu meetritki astuda, ilma et jalanõude all klaasikilde ei tunneks. Ühes kohas on näha põlengujälgi, kirjutas Õhtuleht.

Päästjatel oli sinna asja 30. aprillil ja möödunud kolmapäeval, kui teatati, et hoone põleb. Helistaja nägi sündmuskohal noori. Kui Nõmme päästjad kohale jõudsid, põles majas praht. Tuli kustutati kella 16.40.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles