Viimsi poliitikud ei vali mudamaadluses vahendeid

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaed.
Lasteaed. Foto: Laura Oks

MLA Viimsi Lasteaiad hoolekogu pole rahul sellega, kuidas poliitikud on omavahelisse võimuvõitlusse kiskunud kohaliku lasteaia ja selle juhi.


Nimelt teatas Viimsis opositsioonis olev IRL mõne päeva eest, et hakkab praegusele vallavõimule umbusaldust avaldama, kuna nende tegevus olevat vallale kahjulik. Selle peale teatas vallavolikogu reformierakondlasest aseesimees Märt Vooglaid, et IRL kardab lihtsalt eelmisel valitsusajal tehtud korruptiivsete tehingute avalikukstulekut.
Möödunud sügiseni Viimsis võimul olnud IRL heitis praegusele võimule ette ka lasteaiakohtade vähesust.

Selle peale teatas Vooglaid, et äsja vabastati ametist MLA Viimsi Lasteaiad pikaajaline juhataja Margery Lilienthal usalduse kaotuse tõttu, sest auditi tulemusena olevat ilmnenud korruptsioonivastase seaduse paragrahviga 19 kehtestatud ametiisikute tegevuspiirangute rikkumine, mis näeb ette oma lähikondlastega tehtavate tehingute keelu.

MLA Viimsi Lasteaiad hoolekogu esimees Antoon van Rens leiab, et lasteaia juhtimise ümber toimuv kahjustab Viimsi valla ja siinsete lasteaedade mainet ning muudab keerulisemaks põhilise – lastele turvalise ja arendava keskkonna pakkumise.

«MLA Viimsi Lasteaiad Üldhoolekogu tunnistab, et direktriss Margery Lilienthal on teinud vigu. See ei õigusta mingil moel viisi, kuidas temaga tööleping lõpetati ja kuus aastat südamega oma tööd teinud inimene meedias risti löödi,» ütles van Rens pöördumises, millele on alla kirjutanud veel neli hoolekogu liiget.

«Hoolekogu on tutvunud kõigi materjalidega, mis on olnud meile kättesaadavad. Neist ei nähtu, nagu oleks Margery Lilienthal põhjustanud lasteaedadele materiaalset kahju või saanud isiklikku kasu,» kinnitas hoolekogu esimees.

«Probleemi tunnistades kohtus üldhoolekogu esimees 6. mail Viimsi vallavalitsusega. Ühiselt lepiti kokku, et leitakse lasteaia juhtimise korraldamiseks laste, nende vanemate, lasteaia personali ning Viimsi valla jaoks parim võimalik lahendus. Ühtlasi otsustati, et avalikkuse ees musta pesu pesema ei hakata. Nüüd näeb üldhoolekogu kahetsusega, et veel samal õhtul pöördus Viimsi vallavolikogu aseesimees Märt Vooglaid meediasse ning andis teemale poliitilise mõõtme. 7. mail kommenteeris ajakirjanduses teemat ka vallavanem Alvar Ild ning valas oma lugupidamatu suhtumisega õli tulle kohtudes lasteaia töötajatega,» lisas ta.

«MLA Viimsi Lasteaiad üldhoolekogu peab sellist käitumist vastuvõetamatuks. Kildkondlikud poliitilised huvid ei tohi mõjutada lasteasutuste käekäiku. Kui on tekkinud probleemid, tuleb need lahendada, kuid seda tehes ei tohi kahjustada laste huvisid ega õõnestada lapsevanemate usaldust. Üldhoolekogu ootab vallavalitsuselt olukorra kiiret normaliseerimist ja loodab, et edaspidi suudetakse erakondlikud ja valdkondlikud teemad lahus hoida,» seisab hoolekogu avalduses.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles