Eesmaa: Rüütlile tänu avaldamine on iseenesest mõistetav

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnold Rüütel.
Arnold Rüütel. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Riigikogu keskerakondlasest väliskomisjoni aseesimees ning president Lennart Meri nõunikuna töötanud Enn Eesmaa leiab, et Arnold Rüütlile tema elutöö eest tänu avaldamine on iseenesest mõistetav ning selle kallal ironiseerimine on täiesti kohatu. 

Tallinna linnavalitsus teeb linnavolikogule ettepaneku kinkida Pirita linnaosas Maarjamäel asuvad kaks kõrvutiasetsevat kinnistut president Arnold Rüütlile. Künnapuu tn 5 ja Künnapuu tn 5a kinnistu kogupindala on 3048 ruutmeetrit.

«Arnold Rüütlit kui presidenti tuleb meeles pidada ja talle ka väärikat tänu avaldada – selle küsimuse üle ei peaks isegi mitte arutama,» ütles Enn Eesmaa. Ta lisas, et pika demokraatliku kogemusega riikides on tavaks kujunenud, et ametiaja lõppedes tagatakse presidentidele võimalused kirjanduslikuks, ühiskondlikuks tööks. «Presidentide kogemusi ja kontakte tuleb hinnata ning neid ka rakendada.»

«Kui oleme oma põhiseadusesse kirjutanud, et president on meie riigipea, siis peame vastavalt ka käituma,» lisas Eesmaa, kes avaldas rõõmu, et Tallinn on otsustanud Arnold Rüütlit väärikalt tunnustada. «Ja olen täiesti veendunud, et seda peavad õigeks sammuks väga paljud Eesti inimesed»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles