Märt Vooglaid: IRL kardab oma kahtlaste tehingute avalikukstulekut

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Vooglaid.
Märt Vooglaid. Foto: Peeter Langovits

Viimsi vallavolikogu reformierakondlasest aseesimees Märt Vooglaid leiab, et IRLi poolt algatatud umbusaldus vallajuhtidele on kantud hirmust, et nende valitsusajal toime pandud kahtlased tehingud võivad päevavalgele tulla.


«Kommenteerida saab IRLi poolt algatatud umbusaldust lähtudes selle sisust. See toob esile IRLi liikmete hetke suurima mure - avalikkuse ette on toodud nende eelmise nelja-aastase valitsemisaja korruptsiooni maigulised tehingud, mis on põhjustanud vallale olulist kahju majanduslikku kahju,» ütles Vooglaid Postimehele.

Vooglaiu sõnul on kahjuks avastatud veel eelmiste perioodide jooksul toime pandud olulisi rikkumisi, mille avalikuks tulemist soovitakse tänase vallavalitsuse vahetamisega takistada. «Oluline on märkida, et IRLi esindajad ei ole kordagi andnud hinnanguid avalikkusele välja toodud teemadele, kaasa arvatud umbusalduses,» lausus Vooglaid.

Ta lisas, et selge hinnangu peaksid asjadele andma lisaks tolleaegse koalitsiooni liikmetele ka IRLi korruptsioonivastase võitluse tänased eestkõnelejad nagu Tunne Kelam, kelle abikaasa oli Viimsi volikogu koalitsiooni juht nendel aastatel ja samuti Marko Mihkelson, kelle häältesaagi tulemusel IRL paljuski võimule sai.

«Mis puudutab lahendamata probleeme lasteaiakohtadega muu sellega seonduvaga , siis konkreetselt täna vabastati MLA Viimsi Lasteaiad pikaajaline juhataja Margeri Lillienthal usalduse kaotuse tõttu seoses sellega, et auditi tulemusena ilmnes korruptsioonivastase seaduse paragrahviga 19 kehtestatud ametiisikute tegevuspiirangute rikkumine, mis näeb ette oma lähikondlastega tehtavate tehingute keelu,» ütles Vooglaid.

«Nimelt on valla lasteaiad tema isikus pikaajaliselt sooritanud tehinguid tema enda ja tema abikaasaga seotud firmadega. Sealhulgas hulgifirmaga LTT, mille suuraktsionär lisaks perekond Lillienthalile on ka Toomas Tõniste, kes samuti on olnud oluline
hääletooja IRLile Viimsis võimu teostamiseks,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles