Tallinnas algab lapsevanemate teavitamine elukohajärgsetest koolidest

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter

Kolmapäeval, 7. mail algab lapsevanemate teavitamine elukohajärgse kooli määramisest lastele, kes astuvad esimesse klassi 1. septembril 2014.


eKooli kaudu taotluse saatnud lapsevanemad saavad ka teate eKoolis. Pabertaotluse esitanud ja taotlust mitte esitanud vanemad saavad kirjaliku teate lapse rahvastikuregistrijärgsele aadressile, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

eKoolis avavad koolid vastuvõtu 8. mail ja saadavad kutsed neile lapsevanematele, kes esitasid taotluse eKooli kaudu. Seejärel saavad vanemad eKoolis kooli tulekut kinnitada. Kui lapsevanem ei ole eKooli kasutaja, tuleb tal koolikoha kinnitamiseks määratud kooliga ühendust võtta.

Määratud koolikoha saab lapsevanem kinnitada kuni 10. juunini. Kinnitamine on väga oluline, sest vastuvõtmata koht muutub peale 10. juunit vabaks. Vabade kohtade täitmine toimub kooli vastuvõtukorra alusel ning seda saavad taotleda kõik soovijad.

Kui lapsele määratud kool ei sobi, võivad vanemad valida mõne teise kooli, kus on veel vabu kohti. Sel juhul tuleb pöörduda otse kooli poole.

Koolikoht munitsipaalkooli määrati käesoleval aastal 4244 lapsele. Lisaks sellele asub 480 last õppima ülelinnalise komplekteerimisega koolides või klassides.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles