Viimsi opositsioon hakkab vallajuhte umbusaldama

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimsi.
Viimsi. Foto: Mati Hiis/Õhtuleht

Viimsi opositsioon teeb ettepaneku kutsuda 13. mail kokku vallavolikogu erakorraline koosolek, et arutada nii tänase vallavolikogu kui ka vallavalitsuse juhtkonna sobivust valitud ametikohtadel jätkamiseks.


IRLi fraktsiooni esimehe Priit Robase sõnul on Reformierakonna juhtimisel vallas kõigest poole aastaga tekitatud poliitiline õhkkond äärmiselt murettekitav ning taolise valitsemisstiiliga ei tohi valda juhtida.

«Algatasime volikogu ja vallavalitsuse juhtkonna umbusaldamise eelmisel volikogu koosolekul, sest Viimsi vallale on kahjulik juhtimisstiil, mille eesmärk on keskenduda vaid eelmise vallavalitsuse tegevuse mustamisele. Tegeleda tuleb sisuliste tegevustega ja valla ees seisvate kohustuse ja probleemide lahendamisega,» lausus Robas.

IRLi fraktsiooni aseesimehe Mari-Ann Kelami sõnul on viimastel valimistel napi enamusega Viimsit valitsema asunud Reformi-ja Keskerakonna koalitsioon eemaldunud demokraatlikust võimuteostamisest. See väljendub tema sõnul opositsiooni tõrjumises komisjonide tööst, agressiivses parteipropagandas, salatsemises ning revisjonikomisjoni töö tõkestamises.

«Volikogu aseesimehe, Reformierakonna tegeliku juhi Märt Vooglaiu seisukohavõtud jätavad mulje, nagu valitseks Viimsi vallas Metsik Lääs. Olen kindel, et Viimsi elanikud pole huvitatud poliitilistest intriigidest ega mudamaadlusest, vaid sellest, kas vallavalitsusel on välja pakkuda lahendusi sellistele mureküsimustele nagu lasteaia- ja koolikohtade arvu suurendamine, uute töökohtade loomine ja vaba aja veetmise võimalused. Seni pole selliste lahendustega suudetud välja tulla,» lausus Kelam.

IRLi fraktsiooniga on otsustanud ühineda ka seni vallavolikogus fraktsioonis Viimsilane tegutsenud parteitu volikogu liige Meelis Saluneem. «Astun fraktsioonist Viimsilane välja, kuna mulle ei ole vastuvõetav tänane valitsemiskultuur. Ebapiisav on volikogu liikmete kaasamine valla juhtimisse, teemade pinnapealne arutelu, kiirustamine, võib-olla ka soovimatus asju avalikult arutada. Kõik see võib põhjustada vigu, mille tagajärjed tuleb korvata Viimsi maksumaksjail,» ütles Saluneem.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles