Tallinna avalike suhete juht: kontserdiplakatite edastamine oli kohatu

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna avalike suhete direktor Ain Saarna
Tallinna avalike suhete direktor Ain Saarna Foto: Peeter Langovits / Postimees

Tallinna avalike suhete direktor Ain Saarna nentis, et linna pressiteenistusest oli kohatu edastada venekeelsele meediale Vene kultuurikeskuses toimuvate võidupüha kontsertide plakateid.

Tallinna linnavalitsuse pressiteenistus saatis täna venekeelsele meediale kutse 8. ja 9. mail võidupüha puhul toimuvatele tasuta kontsertidele. Reklaamitud kontsertide plakatitest selgub, et neist esimese pealkiri on «Võidu laulud», teise oma aga «Meie võidu laulud». 9. mail toimuva kontserdi plakatit kaunistab viisnurga kõrval ka Georgi lint.

Saarna selgitas Postimehele, et täna kell 13.40 laekus linna pressiteenistusele Vene kultuurikeskusest kiri koos plakatitega, mille pressiteenistuse venekeelsete uudiste toimetaja saadetise sisu üle sügavamalt juurdlemata tarbijatele vahendas. «Korraldajate saadetud flaierite edastamine oli kohatu. Raepressi eestikeelsete uudiste toimetaja ei pidanud ürituste kohta info edastamist vajalikuks,» ütles ta.

Postimehe küsimusele, kas kontsertidel osaleb ka linna esindajaid, vastas Saarna, et tal puudub selle kohta info ja seda tuleks küsida korraldajatelt.

Plakateid kritiseerisid täna mitmed linnavolikogu opositsioonisaadikud ning ka volikogu keskerakondlasest esimees Toomas Vitsut, kes ütles, et see polnud tema maitse.

Teine maailmasõda lõppes Euroopas 8. mail 1945, kui hakkas kehtima Saksamaa tingimusteta kapituleerumisakt. Euroopas tähistatakse Teise maailmasõja lõppu 8. mail. Venemaal tähistatakse võidupüha päev hiljem, 9. mail.

ÜRO Peaassamblee võttis Teise maailmasõja lõppemise tähistamise 60. aastapäeval, 22. novembril 2004 vastu resolutsiooni, milles kuulutati 8. ja 9. mai mälestamise ja leppimise päevadeks. Resolutsioonis kutsuti üles igal aastal üht või mõlemat päeva sobival viisil tähistama ja avaldama oma austust kõikidele Teises maailmasõjas elu kaotanutele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles